28 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Μαργαρίτης: Έπινα 40 χρόνια και είχα ένα πάθος, τον τζόγο

Γιώργος Μαργαρίτης: Έπινα 40 χρόνια και είχα ένα πάθος, τον τζόγο

Το βράδυ της Πέμπτης (12.05.2022) ο Γιώργος Μαργαρίτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για τα μεγάλα πάθη της ζωής του, την επιθυμία του πατέρα του να γίνει μηχανικός, αλλά και το πώς πέρασε το πρώτο διάστημα όταν ήρθε στην Αθήνα.

«Εγώ είχα ένα πάθος μέσα μου. Είχα τον τζόγο. Το έχω πει πολλές φορές. Με ταξίδευε και με έκανε ότι ήθελε ο τζόγος» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Μαργαρίτης. «Ο Τάκης Σούκας έπαιξε ρόλο στο να ξεκόψω από τον τζόγο» πρόσθεσε ο γνωστός τραγουδιστής.

«Είναι αλήθεια ότι στη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι τη Γλυφάδα έκρυβα χρήματα κάτω από πέτρες. Για τις γκίνιες μου. Μία από τις κρυψώνες ήταν στην αρχή της Βουλιαγμένης και μία άλλη εκεί που έγινε το περιστατικό με τον Παναγούλη» αποκάλυψε ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης ανέφερε πως εκτός από τον τζόγο, είχε πρόβλημα και με το αλκοόλ. «Δεν έχω παράπονο. Πέρασα στη ζωή μου καλά και ακόμη περνώ. Το ποτό κράτησε 40 χρόνια. Και το ποτό και το τσιγάρο τα έκοψα μαχαίρι κάποια στιγμή. Μετά από τον δίσκο “Δεν με νοιάζει” δεν μου άρεσε η φωνή μου. Το ποτό μου ξέραινε τον λαιμό όταν τραγουδούσα και δεν άκουγα καλά με τα τύμπανά μου και έτσι το έκοψα. Δεν χρειάζεται το ποτό» δήλωσε.

«Ο πατέρας μου ήθελε να γίνω μηχανικός»

«Την συνάντηση που είχα με τον Τσιτσάνη στα 13-14 μου χρόνια την έχω ακόμα μέσα στην καρδιά μου. Έλεγα για τα τραγούδια του Τσιτσάνη που άκουγα, “Τι ωραία που γράφει αυτός ο συνθέτης”. Κάθε Πάσχα ερχόταν στη γενέτειρά του στα Τρίκαλα και λέω μέσα μου “πρέπει να τον γνωρίσω”. Ο πατέρας μου δεν ήθελε με τίποτα. Ήθελε να γίνω μηχανικός. Εκείνα τα χρόνια, όσες οικογένειες δεν είχανε χρήματα να σπουδάσουν τα παιδιά τους, καταλήγανε τα παιδιά να μάθουν μία τέχνη» ανέφερε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

«Το πρώτο βράδυ στην Αθήνα κοιμήθηκα έξω»

«Η πρώτη μου βραδιά στην Αθήνα ήταν στην πλατεία Καραϊσκάκη. Έξω. Κανένα πρόβλημα. Εκείνη την εποχή δεν απασχολούσε τον κόσμο γιατί κοιμάται κάποιος έξω, σε παγκάκι. Κάποια στιγμή είδα 300 άτομα στην εκκλησία στο Κορωπί και ένας φίλος μου, μου είπε ότι είναι άτομα από όλη την Ελλάδα που ψάχνουν για δουλειά. Βρήκα μία θεσούλα και άραξα εκεί» αποκάλυψε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

«Πριν τραγουδήσω επαγγελματικά, δούλευα ως εργάτης. Πέρασε ένα γεροντάκι και με ρώτησε αν ξέρω να κάνω κάτι. Εγώ κούνησα το κεφάλι αρνητικά. Με πήρε σε ένα περιβόλι που είχε. Σε τρεις ημέρες μου έφτιαξαν ένα ωραίο δωμάτιο να μένω εκεί. Εκεί έμεινα 6 μήνες. Είχα πάει και σε ένα εργοστάσιο που έβγαζε τσίπουρα. Μετά με πήρε ένας εργολάβος αλλά εμένα το μυαλό μου ήταν στο τραγούδι» εξομολογήθηκε ο λαϊκός τραγουδιστής.