30 Απριλίου, 2024

Γιατί ο Σπύρος Μπιμπίλας φωτογραφήθηκε σαν Άγιος Ανδρέας

«Πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις από ανθρώπους στενόμυαλους» απαντά ο βουλευτής και ηθοποιός

Ως Άγιος Ανδρέας πόζαρε για το free press «ΚΟΙΤΑ» ο βουλευτής και ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, μαζί με άλλους ηθοποιούς, στο πλαίσιο ενός project για τους 12 Αποστόλους.

Με άμφια σε βαθύ κόκκινο και ανοιχτό μπλε, ο κ. Μπιμπίλας αναπαράστησε την εικόνα του Αγίου Ανδρέα.

Στη λεζάντα της δημοσίευσης του περιοδικού αναφέρεται:

«”Οι 12 Απόστολοι: Ένα Ταξίδι στην Ιστορία και την Πνευματικότητα” Ιούδας, Λάζαρος & Βαραββάς. Η φιγούρα των 12 αποστόλων έχει χαρακτηριστεί από τα βιβλικά κείμενα ως οι πρώτοι ακόλουθοι του Ιησού Χριστού, οι οποίοι διέδωσαν το μήνυμά του σε όλο τον κόσμο. Αναπόσπαστο μέρος της Χριστιανικής πίστης και πνευματικότητας, η ιστορία τους αποτελεί μία πλούσια πηγή έμπνευσης και συζήτησης.

Μέσα από τη φωτογραφική απεικόνιση των 12 Αποστόλων στο περιοδικό Koita Magazine, η αναγνωστική κοινότητα προσκαλείται να εξερευνήσει την πνευματική κληρονομιά και την ιστορία που ενώνει τον κόσμο τους με το σημερινό.

Μέσα από τις εικόνες αυτές, αναδεικνύεται η πολυμορφία των προσωπικοτήτων και των πεπραγμένων των Αποστόλων, καθώς και η συνεχής προσπάθειά τους να μεταδώσουν το μήνυμα της πίστης και της αγάπης.

Πέρα από τη θρησκευτική διάσταση, οι 12 Απόστολοι αντιπροσωπεύουν και μια πρόσκληση για αναστοχασμό και συζήτηση σχετικά με θέματα όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η διασπορά των πολιτισμών.

Η απεικόνισή τους μέσω του φακού του περιοδικού Koita Magazine αποτελεί μια πρόσκληση για ανασκόπηση και εμβάθυνση στη σημαντική αυτή πτυχή της ανθρώπινης ιστορίας και πνευματικότητας».

Ακολούθως, κι άλλοι καλλιτέχνες φωτογραφήθηκαν ως μαθητές του Χριστού. Αυτοί είναι οι: Μάνος Πετούσης, Περικλής Λιανός, Κωστής Σαββιδάκης, Ανδρέας Κωνσταντινίδης και Γιώργος Καρκάς».

«Πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις από ανθρώπους στενόμυαλους»

Ο Σπούρος Μπιμπίλας μίλησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Breakfast@Star για την φωτογράφιση, λέγοντας πως: «Πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις από ανθρώπους στενόμυαλους. Η τέχνη είναι για όλους, κανένας δεν μπορεί να βάλει χαλινάρι στην τέχνη ή να πει σε κάποιον γιατί εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο μέσω της τέχνης, γιατί αυτό δείχνει ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος για τα αρνητικά σχόλια για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση, απάντησε: «Πάντα είμαι έτοιμος, το τελευταίο δε διάστημα νιώθω και πάρα πολύ ωραία, γιατί σταμάτησα να είμαι το καλό παιδί για όλους».