29 Μαρτίου, 2024

Γιατί η ερωτική απόλαυση είναι προνόμιο των μεγαλύτερων γυναικών;

Είναι κοντά 4 χρόνια όταν η Fergie των Black Eyed Peas τραγουδούσε στο bling-bling «M.I.L.F. $» το εξής απλό: «I’ve been waiting my turn / I’ve been working so hard / Got my spirit turnt up/ And I can’t stop now» για να εδραιώσει μια bossy εκδοχή της όχι μόνο της μητρότητας, αλλά και των χαρακτηριστικών που έχει ή επιβάλλεται να έχει η ερωτική ταυτότητα των μαμάδων.

Πλέον έρχεται μία έρευνα της Natural Cycles, μιας βρετανικής εταιρείας κατασκευής τεστ εγκυμοσύνης, να επιβεβαιώσει ότι οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, είτε είναι μαμάδες είτε όχι, απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ.

Πρόκειται για μία μάχη ανάμεσα στη φύση/το σώμα και το πνεύμα. Πολλές γυναίκες που ολοκληρώνουν την 4η ή που μπορεί να βρίσκονται βαθιά ακόμα και στην 5η δεκαετία της ζωής τους κάνουν καλύτερο σεξ σε σχέση με άλλες νεαρότερες τους. Για τις ανάγκες της έρευνας, 2.600 γυναίκες από όλο το ηλικιακό εύρος απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την ερωτική τους ζωή. Το δείγμα χωρίστηκε σε τρεις ομάδες: στις κάτω των 23, σε όσες ήταν από 24 έως 35 και στις άνω των 36. Κάθε ομάδα κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων όπως «Πόσο όμορφη νιώθεις;», «Πόσο συχνά έχεις οργασμό;», «Πόσο έντονοι είναι οι οργασμοί σου;» κτλ.

Οι γυναίκες κάτω των 23 ήταν εκείνες που είχαν τους λιγότερους οργασμούς

Οι γυναίκες που ανήκαν στο μεγαλύτερο ηλικιακό γκρουπ ένιωθαν πιο όμορφες, είχαν περισσότερους οργασμούς και έκαναν περισσότερο σεξ. Το μυστικό τους; Βρίσκονται σε μια ηλικία που νιώθουν αυτοπεποίθηση. Αυτός είναι λόγος για τον οποίο ήταν οι περισσότερο χαρούμενες με την εμφάνισή τους. Στην ίδια ερώτηση δεύτερες έρχονταν οι γυναίκες κάτω των 23 και, όπως ήταν αναμενόμενο, τελευταίες οι γυναίκες στα 24-35, εκείνες δηλαδή που βρίσκονται σε μια ηλικία όπου έχουν να ανταποκριθούν σε μία σειρά απαιτητικών στερεοτύπων που επιβάλλει για εκείνες η κοινωνία.

Επίσης, δεν προκαλεί εντύπωση και το εύρημα πως οι γυναίκες κάτω των 23 ήταν εκείνες που είχαν τους λιγότερους οργασμούς -σε εκείνη την ηλικία πολλές γυναίκες όχι μόνο δεν έχουν ανακαλύψει το σώμα τους, αλλά μπορεί να νιώθουν και ενοχές αν δεν τελειώνουν με διείσδυση, αλλά μόνο με στοματικό σεξ, και πολλές φορές δεν διεκδικούν το δικαίωμά τους στην απόλαυση.

Τέλος, οι μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες απολάμβαναν πιο συχνά το σεξ, καθώς το 86% από αυτές απάντησε ότι έκαναν σεξ που τις ικανοποίησε μέσα στη διάρκεια του τελευταίου μήνα. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες από τα 24-35 ήταν 76%. Όσον αφορά την ένταση των οργασμών, πάλι οι μεγαλύτερες γυναίκες ήταν εκείνες που σημείωσαν το υψηλότερο ποσοστό (60%).

Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας αποδεσμεύονται από μια σειρά στερεοτυπικών αντιλήψεων, οι οποίες καταπίεζαν ενδεχομένως τις επιθυμίες τους για περίπου μία 15ετία.

Στην πραγματικότητα, τα παραπάνω δεν συνιστούν κάποιου είδους ρηξικέλευθο συμπέρασμα. Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, όταν πια απαλλαχθούν κυρίως από τις «βαριές» υποχρεώσεις της μητρότητας, αλλά και από το ασφυκτικό πρόγραμμα που συνεπάγεται μια επαγγελματική καριέρα σε θέσεις ευθύνης, έχουν διάθεση να χαρούν ξανά το σεξ και το σώμα τους. Αποδεσμεύονται από μια σειρά στερεοτυπικών αντιλήψεων, οι οποίες καταπίεζαν ενδεχομένως τις επιθυμίες τους για περίπου μία 15ετία. Παράλληλα, έχουν αγαπήσει και αποδεχθεί το σώμα τους και κυρίως έχουν κατασταλάξει ως προς τις ερωτικές τους προτιμήσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τις θεωρούν παγιωμένες. Η διάθεση για δοκιμές είναι υπαρκτή.

Το στενάχωρο είναι ότι για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και να εκτιμήσουν ξανά την απόλαυση που μπορεί να τους προσφέρει το σώμα, όφειλαν να είχαν κάνει «σωστά» μια σειρά άλλων πραγμάτων, τα οποία θα τους εξασφάλιζαν κοινωνική αποδοχή. Όφειλαν (σε ποιον άραγε; Ρητορικό το ερώτημα) να έχουν μεγαλώσει «σωστά» τα παιδιά τους, όφειλαν να έχουν κάνει μια καριέρα που να θεωρείται πετυχημένη.

Ναι, το παραπάνω σενάριο δεν αφορά όλες τις γυναίκες. Για την ακρίβεια, πάρα πολλές δεν τις περιλαμβάνει ούτε καν ως υποσημείωση. Μέχρι τότε, οι γυναίκες οφείλουμε να διεκδικούμε σθεναρά και χωρίς ταμπού την ερωτική απόλαυση και να έχουμε συντρόφους που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν αυτή την απόλαυση.

playboy