20 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φλωρινιώτης: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του – Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του στα social media

Γιάννης Φλωρινιώτης: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του – Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του στα social media

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 76 ετών, άφησε ο Γιάννης Φλωρινιώτης, απόγευμα της Τρίτης (6/6), έπειτα από νοσηλεία του στο Σωτηρία. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και πέθανε από ανακοπή καρδιάς, που του προκάλεσε το βαρύτατο πνευμονικό εμφύσημα από το οποίο έπασχε.

Όπως αποκάλυψε η κόρη του, Άννα, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, η κηδεία του Γιάννη Φλωρινιώτη θα γίνει την Παρασκευή 9 Ιουνίου στο Γ’ Νεκροταφείο. Σημειώνεται ότι τρεις ημέρες πριν πεθάνει ο τραγουδιστής, ο ίδιος είχε κοινοποιήσει μία χιουμοριστική φωτογραφία στο Facebook, η οποία έγραφε: «Να δεις που σε χίλια χρόνια θα βρουν οι αρχαιολόγοι τον τάφο του Φλωρινιώτη με τα χρυσαφικά και τα λαμέ και θα νομίζουν πως ήταν βασιλιάς».

«Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση τα παιδιά του» λέει η σύζυγός του

Το πρωί της Τετάρτης (7/6), η σύζυγος του Γιάννη Φλωρινιώτη, Μάχη, μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» για τον θάνατο του. «Μας ήρθε ξαφνικό γιατί δεν περιμέναμε να επιδεινωθεί τόσο πολύ η κατάστασή του. Ήταν στο νοσοκομείο, είχε μπει από την Πέμπτη. Είχε χαμηλό οξυγόνο κι επειδή εγώ είχα φοβηθεί, τον πήγα. Δεν περιμέναμε όμως αυτή την κατάληξη. Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει ο Γιάννης στο νοσοκομείο, σε πέντε νοσοκομεία έχει πάει. Και Θεσσαλονίκη και Κύπρο κι άλλη φορά στην Αθήνα κι έφυγε από ανακοπή.

Μας έπιασε απροετοίμαστους κι εμένα και τα παιδιά του. Έχω κάνει τρία παιδιά, ζήσαμε πολλά χρόνια μαζί με τα πάνω μας και με τα κάτω μας. Τον περισσότερο καιρό ναι, με τις ωραίες αναμνήσεις και μες κάποιες άσχημες αναμνήσεις αλλά εντάξει αυτό συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες. Έχω κρατήσει ότι πάντοτε με θαύμαζε σαν γυναίκα, δεν με μείωνε ποτέ σαν γυναίκα. Η ωραιότερη γυναίκα να ήταν δίπλα του έλεγε ότι εγώ είμαι η καλύτερη. Ποτέ δεν είχε να πει κάτι κακό για κανέναν, άνθρωποι που ξέχασαν τι είχε προσφέρει ο Γιάννης σε αυτούς…δεν κράταγε κακία ποτέ. Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση τα παιδιά του. Δεν θέλουν να πιστέψουν, βασικά δεν το πιστεύουν αυτό που συνέβη. Η ζωή παίζει παιχνίδια» δήλωσε.

«Κάθε μέρα γίνομαι χειρότερα»

Δέκα μέρες πριν πεθάνει, ο Γιάννης Φλωρινιώτης είχε μίλησει στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα», δηλώνοντας ότι «κάθε μέρα γίνομαι χειρότερα».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτή την εποχή έχω μεγάλο πρόβλημα με την υγεία μου. Εκεί που ήμουν μια χαρά, εκεί που τα έδινα όλα, κάθε μέρα γίνομαι χειρότερα και προσπαθώ τώρα με βότανα, βιταμίνες, από μόνος μου ό,τι μπορώ να κάνω για να είμαι ο Γιάννης που ήμουν παλιά. Πέρυσι, ήταν να πάμε στην Κύπρο για μια παράσταση, πήγαμε, κάναμε 2 – 3 πρόβες, πήγα στο ξενοδοχείο, με έπιασε ένας πόνος στην πλάτη αλλά θεώρησα ότι ήταν ψύξη. Πήρα στη ρεσεψιόν να πάρουν το ΕΚΑΒ, με πήγαν στο νοσοκομείο και εκεί μου είπαν ότι δεν είναι ψύξη.

Μου είπαν ότι είμαι σε πολύ κακή κατάσταση, τους ζήτησα να πηγαίνω στη δουλειά μου και να πάω στο νοσοκομείο για τη θεραπεία αλλά μου είπαν ότι δε γίνεται. Δε φοβάμαι τον θάνατο. Προτιμώ να πεθάνω πάνω στην πίστα ή στην αυλαία παρά εδώ μέσα. Η αλήθεια είναι ότι τις δυο μέρες που δουλέψαμε τα Χριστούγεννα, έκανα μεν το πρόγραμμά μου… ένα πρόγραμμα φανταστικό, άρχιζα να λαχανιάζω… δεν προλάβαινα να πάρω ανάσα, δε μπορούσα να τραγουδήσω σωστά και ζήτησα να σταματήσω».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, είπε: «Τραγουδάω 62 χρόνια, είμαι 76 χρονών. Όταν γύρισα από την Κύπρο η κόρη μου ρώτησε έναν γιατρό τι έχω, αν είναι σοβαρό και της είπε ότι είναι πολύ σοβαρό και είναι καλύτερο να με πάρουν να πεθάνω στο σπίτι. Δεν έχω παράπονο ούτε από την καριέρα, ούτε από την προσωπική μου ζωή. Ό,τι φαντάστηκα, ό,τι ήθελα να κάνω μου δόθηκε απλόχερα και πιο πολύ η αγάπη του κόσμου».

Η Άννα Φλωρινιώτη προχώρησε και σε μια αρκετά συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στo Instagram, μετά τον θάνατο του πατέρα της. «Μπαμπά μου σ’ αγαπώ. Δώσε μου δύναμη ν’ αντέξω μακριά σου» έγραψε.

https://www.instagram.com/p/CtKlK4lsYJY