28 Μαρτίου, 2024

Για τον Βασίλη Μπαμπανιάρη η μουσική δεν έχει όρια – πλαίσια και ταμπέλες

Βασίλης Μπαμπανιάρης
“Η Γέφυρα”

Σε μια “χώρα ανηφόρα” που προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι και αξιοπρεπείς, γεμάτοι από συναισθήματα φωτιά που ρέουν μέσα μας σαν “καταρράκτης” που δε βρίσκει μια ρωγμή να τη σπάσει και να ξεχυθεί, σας παρουσιάζω 8 τραγούδια βγαλμένα κατευθείαν μέσα από το δικό μου “κήπο της Γεσθημανής”.
Σαν “χώμα και νερό” να γίνουμε ένα κι αν η ψυχή μας έμεινε καιρό μόνη σαν “τρένο που δεν έφυγε ποτέ απ’το σταθμό” να περιμένει “άλλη μια μέρα”, εύχομαι το album αυτό να σας αγκαλιάσει σα “μάνα”
και να χτίσει μια “γέφυρα” στην πιο ζεστή γωνιά της καρδιάς σας.

Η “Γέφυρα” είναι το τρίτο προσωπικό μου άλμπουμ. Ηλεκτρικές κιθάρες μαζί με μαντολίνα, τζουράς και βιολί, ιρλανδικό μπουζούκι και νταούλι εναλλάσονται δημιουργώντας την προσωπική μου μουσική γέφυρα ανάμεσα στα blues και τη folk, τη rock και την παραδοσιακή μουσική.

Βασίλης Μπαμπανιάρης
Ιανουάριος 2021

“Η Γέφυρα”

1.Ήταν μια χώρα ανηφόρα
2.Καταρράκτης
3.Ο κήπος της Γεσθημανής
4.Χώμα και νερό
5.Τα τρένα που δεν έφυγαν ποτέ απ’το σταθμό
6.Άλλη μια μέρα
7.Μάνα
8.Η γέφυρα

Στίχοι – μουσική – ενορχήστρωση – παραγωγή : Βασίλης Μπαμπανιάρης

*οι στίχοι στο τραγούδι “Τα τρένα που δεν έφυγαν ποτέ απ’το
σταθμό” ανήκουν στον ανηψιό μου Κωνσταντίνο Μπαμπανιάρη

Έπαιξαν οι μουσικοί :

Βασίλης Μπαμπανιάρης : ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, μαντολίνο, τζουράς, ιρλανδικό μπουζούκι, γιουκαλίλι, νταούλι

Αχιλλέας Στέλιος : ηλεκτρικές κιθάρες

Άγγελος Χατζής : ηλεκτρικές κιθάρες

Γιάννης Παπαδήμος : βιολί

Πάνος “Rat” Χριστοφόρου : μπάσο

Mastering : Γιώργος Μπουσούνης, Γιώργος Γκίνης (@OnlineRecordingSessions.com)

Βασίλης Μπαμπανιάρης

Βιογραφικό

O Βασίλης Μπαμπανιάρης κατάγεται από το Συκούριο Λαρίσης & μεγάλωσε στην Περαχώρα Κορινθίας.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως μουσικός στην παιδική φιλαρμονική του τόπου του παίζοντας τρομπέτα, για να συνεχίσει με σπουδές κλασσικής και ηλεκτρικής κιθάρας, jazz αρμονίας, ενορχήστρωσης και μαθήματα φωνητικής.
Με μουσικές επιρροές όπως ο Λοΐζος και ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και ο Ξυλούρης, Doors,Bruce Springsteen,Radiohead) μεγάλωσε με ερεθίσματα ετερόκλητα αλλά εξίσου σημαντικά, αφού η μουσική για εκείνον δεν έχει όρια και πλαίσια, ταμπέλες και σύνορα.
Το δισκογραφικό του ξεκίνημα έγινε το 2011 και έχει στο ενεργητικό του 2 ολοκληρωμένα άλμπουμ , 4 cd singles και εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις μέχρι τώρα.
Το 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μονόγραμμα» σε pop-rock ύφος, με έντονα κιθαριστικά μέρη, απ’όπου ξεχώρισε ραδιοφωνικά το ομώνυμνο τραγούδι και έγινε γνωστό πανελλαδικά, κατακτώντας μία θέση στο επίσημο chart της ένωσης Δισκογραφικών Εταιριών.
Τo 2012 ακολούθησε το cd single με τίτλο «Πώς να κρατηθώ μακριά σου», το οποίο μεταδόθηκε ως μουσική πρόταση από τους 53 μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας, δίνοντας στο δημιουργό μία ακόμα σημαντική θέση στην καρδιά των ακροατών.
Το 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο album του τραγουδοποιού με τίτλο «Δεν ανήκω εδώ» και στη συνέχεια του ίδιου χρόνου, το cd single «Eίναι ψέμα πως είμαι εντάξει», στα οποία πέρα από τους στίχους και τη μουσική επιμελήθηκε για πρώτη φορά ο ίδιος την ενορχήστρωση και την παραγωγή αποδεικνύοντας ακόμα πιο πολύ την καλλιτεχνική του υπόσταση.

Βασίλης Μπαμπανιάρης

Μια μικρή δισκογραφική παύση έδωσε χώρο στον τραγουδοποιό και μουσικό για τη δημιουργία της μπάντας του SEPIA με την οποία πραγματοποίει πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις μέχρι τώρα τόσο σε μεγάλες και καταξιωμένες μουσικές σκηνές στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και σε μικρότερους χώρους – αγαπημένα στέκια Αθήνας και επαρχίας.
Το 2017 κυκλοφόρησε το cd single με τίτλο «Ο Μαχητής σου» και παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς από τον καλλιτέχνη για τη ΜΚΟ «Ηλιτόμηνο» και τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών.
Το Μάιο του 2019 μαζί με την μπάντα του Sepia έλαβαν τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 300 συγκροτήματα και καλλιτέχνες στο διαγωνισμό του ραδιοφωνικού σταθμού ΜΕΝΤΑ FM

κερδίζοντας  ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την PANIK RECORDS για το τραγούδι «Αγάπη» και «Ο Κήπος της Γεσθημανής» με τα οποία συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
Και τώρα  κυκλοφόρησε το τρίτο του άλμπουμ με τίτλο «Η Γέφυρα».