27 Απριλίου, 2024

Γεωργία – Ελλάδα 4-2 πέν.: Έσβησε το όνειρο! Η κατάρα των πέναλτι κόστισε στην Εθνική ομάδα την πρόκριση στο Euro!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Euro η Γεωργία

Έσβησε το όνειρο του Euro για την Ελλάδα! Η κατάρα των πέναλτι κόστισε στην Εθνική ομάδα την πρόκριση στη Γερμανία. Δέκα χρόνια μετά τον αποκλεισμό της Γαλανόλευκης στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα στους 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας, η Ελλάδα αποκλείστηκε ξανά από την άσπρη βούλα.

Η Γεωργία, έπειτα από ένα αγωνιώδες και κλειστό παιχνίδι που έληξε ισόπαλο (0-0) στο 90λεπτο και στην παράταση, επικράτησε 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση σε Euro!

Ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα. Ήταν το ματς της δεκαετίας για την Εθνική μας που όμως την απώλεσε. Μετά τα χαμένα Euro του 2016 και του 2020 και τα χαμένα Μουντιάλ του 2018 και του 2022, ήρθε άλλη μια μεγάλη απώλεια, η οποία είναι και η πιο επώδυνη καθώς η ελληνική ομάδα έφτασε πιο κοντά από ποτέ…

Ωστόσο στα πέναλτι η ελληνική ομάδα ήταν αναποτελεσματική. Είχε για μοιραίους τον Μπακασέτα και τον Γιακουμάκη, οι οποίοι αστόχησαν φεύγοντας με σκυμμένο το κεφάλι από την Τιφλίδα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δυστυχώς μένει… Ελλάδα για ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση…

Η εξέλιξη του αγώνα

Η σημαντικότητα του αγώνα φάνηκε απ’ τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα. Πάθος, ένταση, δύναμη ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά αλλά και νευρικό και αγχώδες παιχνίδι και απ’ τις δυο πλευρές με πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Οι Γεωργιανοί είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους δίχως να μπορέσουν να δημιουργήσουν απειλητική κατάσταση για 45 λεπτά.

Η Ελλάδα απειλήθηκε ελάχιστα στο πρώτο ημίχρονο, κοντρόλαρε το παιχνίδι στο διάστημα 35′-45′, κυκλοφόρησε περισσότερο την μπάλα αλλά δεν βρήκε ούτε μία καλή ευκαιρία πέρα από 1-2 αξιόλογες επιθέσεις που ανακόπηκαν την τελευταία στιγμή.