20 Απριλίου, 2024

Γαλοπούλα γεμιστή με μήλα και κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη

Γαλοπούλα γεμιστή με μήλα και κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη

Γαλοπούλα γεμιστή με μήλα και κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα γεμιστή με κόκκινα μήλα και κάστανα για ένα γιορτινό τραπέζι.

Για τη γέμιση

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 κ.σ. θυμάρι

2 στικ σέλερι

200 γρ. μπέικον

1 μήλο κόκκινο

1 σκ. σκόρδο

200 γρ. κάστανα, βρασμένα

1 κύβο μανιταριών

200 γρ. νερό

1 κ.σ. βούτυρο

Για τη γαλοπούλα

2 1/2 κιλά γαλοπούλα

150 γρ. βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φέτα πορτοκάλι

3 κλ. δεντρολίβανο

Για το σερβίρισμα

4 μήλα κόκκινα

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. βούτυρο

1 κλ. δεντρολίβανο

1 κ.σ. μέλι

αλάτι

20 γρ. κονιάκ