2 Μαΐου, 2024

«Φώτισε» το .. πρωτάθλημα ο Ιωαννίδης για τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (1-2)

«Φώτισε» το .. πρωτάθλημα ο Ιωαννίδης για τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (1-2)

Ψυχή και καρδιά Πρωταθλητή φανέρωσε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα παίρνοντας μία τεράστια σε αξία νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-2. Μία επιτυχία, που διατήρησε το «Τριφύλλι» ακλόνητο στην κορυφή και μάλιστα ο τρόπος που κατακτήθηκε, ξύπνησε μνήμες από το πρωτάθλημα του 2004 που είχαν κερδίσει οι «Πράσινοι» με προπονητή τον Γιτσάκ Σουμ και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ολιζαντέμπε… Όταν είχαν κερδίσει και τότε τον ΠΑΟΚ με το ίδιο σκορ στην Τούμπα στο ίδιο λεπτό με σκόρερ τον Πολωνό στράικερ
Με τον Φώτη Ιωαννίδη να … σκοτώνει τον «Δικέφαλο» του Βορρά στο 91’ με εύστοχο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Το άλλο γκολ των «Πρασίνων» ο Μπερνάρ στο 38’, ενώ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε προσωρινά με τον Αουγκούστο στο 85’
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά, στο 3’, όταν ο Κωνσταντέλιας σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι όπου ο επερχόμενος και αμαρκάριστος Ζίβκοβιτς Δδνε πρόλαβε την μπάλα. Με τον Παναθηναϊκό να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 11’ με τον Σπόραρ, που πλάσαρε μόνο του με τον Κοτάρσκι ελάχιστα άουτ
Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έχασε μοναδική ευκαιρία στο 15’ με τον Μπρινιόλι να αποκρούει το σουτ του Ζίβκοβιτς σε κόρνερ.

«Πράσινο» προβάδισμα με Μπερνάρ
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν τελικά να ανοίξουν το σκορ δύο λεπτά αργότερα, όταν από διαγώνια μπαλιά του Μάγκνουσον στον Χουάνκαρ εκείνος γέμισε στην περιοχή, με τον Σπόραρ να κοντρολάρει και τον Μπερνάρ να «κεραυνοβολεί» τον Κοτάρσκι για το 0-1!
Ο ΠΑΟΚ μην έχοντας άλλη επιλογή βγήκε μαζικά στην επανάληψη αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, δίνοντας χώρους στους Παναθηναϊκό να … ψάξει ένα δεύτερο γκολ στις αντεπιθέσεις. Στο 48’ ο Παλάσιος πέρασε μια φοβερή κάθετη στον Σπόραρ ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά εκείνος απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του!
Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 85’. Ο Σένκεφελντ δεν μπορεί να απομακρύνει την ψηλοκρεμαστή πάσα στην περιοχή προς τον Τόμας και ο Αουγκούστο με ελεύθερο το οπτικό πεδίο ισοφάρισε με ψύχραιμο σουτ σε 1-1.
Ο Παναθηναϊκός ήταν όμως αυτός που χαμογέλασε στο τέλος. Ο Ιωαννίδης ανατράπηκε από τον Ζίβκοβιτς, που τον πάτησε. Ο 4ος Μανούχος κάλεσε τον ρέφερι Ζίμπερτ να κάναει ανασκόπηση της φάσης και ο Γερμανός διαιτητής έδωσε το πέναλτι… Ο… παθών ανέλαβε την εκτέλεσή του, ευστοχώντας για το τελικό 1-2.