Μια συνταγή, βγαλμένη από την Μέση Ανατολή. Φαλάφελ, οι πιο νόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες που έχετε φάει! Συνήθως συνοδεύονται με σαλάτα ή αραβική πίτα. Πρόκειται για έναν ανεπανάληπτο μεζέ ο οποίος είναι κατάλληλος και για χορτοφάγους. Δοκιμάστε τους και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 1 κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 σκ. σκόρδο, λειωμένες
- 1 ματσ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κοφτό κ.γλ. κύμινο, σε σκόνη
- 1-2 κ.σ. ταχίνι
- Μισό κ.γλ. πιπέρι καγιέν
- 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο αλεύρι
- Λίγο νερό (αν χρειαστεί)
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα με όλα τα υλικά εκτός του ελαιόλαδου.
Πλάθουμε στρογγυλά πλακουτσωτά κεφτεδάκια (Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό. Αν είναι πολύ αραιό το δένουμε με λίγο αλεύρι.).
Τέλος, τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για μερικά λεπτά, ίσα ίσα να ροδίσει η επιφάνεια των κεφτέδων.
Τους αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
Οι ρεβιθοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι!
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Οι ρεβιθοκεφτέδες φαλάφελ σερβίρονται ζεστοί με γιαούρτι ή με μια αραιή σάλτσα που φτιάχνουμε χτυπώντας καλά 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι, με 4 κουταλιές της σούπας νερό(και μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο προαιρετικά).