29 Μαρτίου, 2024

Ευαγγελία στην Νέα Υόρκη

Ευαγγελία στην Νέα Υόρκη

Επιμέλεια κειμένου: Αλεξάνδρα Μεντώρος διευθύντρια του Ασπίδα Ράδιο.

Mendoros-Alexandra

 

Η Ευαγγελία είναι γεννημένη στο New Jersey (Νιου Τζέρσει) της Αμερική με καταγωγή από την Κρήτη. Ο μπαμπάς της Κρητικό και η μητέρα της ΙταλοΑμερικάνα. Όλη η ζωή της ήταν γεμάτη μουσική με την ίδια να θυμάται σε παιδική ηλικία ότι ήθελε να γίνει τραγουδίστρια. Με σπουδές στα παιδαγωγικά αλλά χωρίς να σταματήσει το τραγούδι.

Βλέπουμε σήμερα να έχει δυο μεγάλες επιτυχίες το “Πάμε Πάμε” και το “Φωτιά” τόσο μόνη της αλλά και πολλές συνεργασίες όπως με την καταξιωμένη Ελένη Φουρέιρα όπου η Ευαγγελία ξεκινάει να αναγνωρίζετε. Αυτό τον καιρό η τραγουδίστρια ετοιμάζει το νέο της τραγούδι Όνειρα το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Panik Records.

Το Ασπίδα Ράδιο της Νέα Υόρκης βρέθηκε στην μια και μοναδική εμφάνιση της Ευαγγελία στην Νέα Υόρκη στις 20 Μάιου 2022 στο Melrose Penthouse. Το πολυτάλαντο κορίτσι γεννημένο στο New Jersey (Νιου Τζέρσει) αλλά με βαθιές ρίζες από την Κρήτη μάγεψε την ομογένεια τόσο με την φωνή της όσο και με την χωρογραφία της.

Την βραδιά άνοιξε ο πετυχημένος Έλληνας DJ Evans Angelos με τις ποιο καινούργιες χορευτικές επιτυχίες που υπάρχουν προθερμαίνοντας τον κόσμο για την εμφάνιση της τραγουδίστριας. Μετά ακολούθησε η Ευαγγελία την όποια συνόδευαν στην σκηνή ο συντροφός της Jay Stolar στιχουργός και κιθαρίστας που έπαιζε μπουζούκι αλλά και τρις χορεύτες. Οι χορευτές της αποτελούνταν απο δύο γυναίκες και έναν άντρας. Κατά την διάρκεια της βραδιάς αυτό που παρατηρήσαμε ήταν ότι η τραγουδίστρια σε όλας τα τρεγουδία που είχε στο προγραμμά της δεν έλλειψε καθόλου το Ελληνικό στοιχείο.

Θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μας δείξει ότι μέσα από την τέχνη μπορείς να κρατήσεις την κουλτούρα μια χώρας και όσο μάλλον της Ελλάδα. Με την Ευαγγελία να έχει συνδυάσει την ποπ μουσική με την λύρα μια που η καταγωγή της είναι από την Κρήτη όπως είπαμε αλλά και το μπουζούκι που θεωρείτε ποια το παραδοσιακο όργανο της Ελλάδα. Να θυμίσουμε ότι η τραγουδίστρια παρόλο που είναι μεγαλωμένη στην Νέα Υόρκη δηλώνει ότι έχει δύο πατρίδες μια που κάθε καλοκαίρι πήγαινε στην Κρήτη για να βλέπει τους συγγενείς της αλλά και την γιαγιά της η οποία της έμαθε πολλά για τις παραδόσεις του τόπου αλλά και για την μουσική.

Αν δείτε και εσείς το μουσικό της βίντεο κλιπ στο “Πάμε Πάμε” και όπως μας έχει πει και η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Ασπίδα Ράδιο έχει γυριστή στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο σπίτι της γιαγιάς της ξεσηκώνοντας όλο το χωρίο. Βέβαια εκτός από το συγκεκριμένη επιτυχία της ερμήνευσε και το τραγούδι Φωτιά το ποιο έχει αγαπηθεί πολύ.

Η βραδιά όμως δεν έμεινε μόνο με αυτές τις ερμηνείες αλλά και με πολλές άλλες ξεσηκώνοντας την ομογένεια για μια ακόμα φορά. Βέβαια η Ευαγγελία μας έκανε την έκπληξη αφού για πρώτη φορά ερμήνευσε το νέο της τραγούδι “Όνειρα”. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το σόου η τραγουδίστρια δέχτηκε ένα πάρτι έκπληξη για τα γενέθλια της τόσο από τον σύντροφό της αλλά και από όλους εμάς που είμασταν εκεί για να την θαυμάσουμε από κοντά. Ωστόσο η βραδιά ολοκληρώθηκε με την τραγουδίστρια να είναι ιδιαίτερα φιλική αφού δέχτηκε να μας δώσει ένα αυτόγραφο αλλά και να βγάλει φωτογραφίες με τους θαυμαστές της.

Το Ασπίδα Ράδιο θέλει να την ευχαριστήσει για την όμορφη βραδιά που μας χάρισε με αυτό το μοναδικό της ταλέντο με το να συνδέσει Ελληνικά στοιχεία με ποπ μουσική κάτι σπάνιο και ιδιαίτερο και να της ευχηθούμε κάθε επιτυχία.