Ευρωεκλογές 2024 – Λεπέν: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την εξουσία

AP Photo

Την απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές χαιρέτησε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς

Την απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές χαιρέτησε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν μετά τη συντριπτική νίκη του κόμματός της στις ευρωεκλογές 2024.

«Αυτή η ιστορική ψηφοφορία δείχνει ότι όταν ο λαός ψηφίζει, ο λαός κερδίζει», δήλωσε σε ένα πλήθος υποστηρικτών που ζητωκραύγαζε σε συγκέντρωση στο Παρίσι.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την εξουσία αν οι Γάλλοι μας δώσουν την εμπιστοσύνη τους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές», πρόσθεσε.

«Είμαστε έτοιμοι να ασκήσουμε την εξουσία, να τερματίσουμε τη μαζική μετανάστευση, να δώσουμε προτεραιότητα στην αγοραστική δύναμη, έτοιμοι να κάνουμε τη Γαλλία να ξαναζήσει», είπε.

Τι δήλωσε ο Μακρόν

Αφού αναφέρθηκε στο ποσοστό της ακροδεξιάς κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε: «Επομένως, δεν θα μπορέσω, στο τέλος αυτής της ημέρας, να ενεργήσω σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Σε αυτή την κατάσταση προστίθεται ένας πυρετός που έχει καταλάβει τον δημόσιο και κοινοβουλευτικό διάλογο στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια».

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αφού πραγματοποίησα τις διαβουλεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο δώδεκα του Συντάγματός μας, αποφάσισα να σας δώσω ξανά την επιλογή του κοινοβουλευτικού μας μέλλοντος με την ψηφοφορία », πρόσθεσε.

«Θα υπογράψω σε λίγα λεπτά το διάταγμα για τη σύγκληση των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου για τον πρώτο γύρο και στις 7 Ιουλίου για τον δεύτερο », πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Exit mobile version