17 Μαΐου, 2024

Euroleague: Ήττα για τον Παναθηναϊκό από την φοβερή Ρεάλ Μαδρίτης

Τελικό αποτέλεσμα 78-90 στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να επιστρέψει στις νίκες υποδεχόμενος τη Ρεάλ Μαδρίτης στο κατάμεστο ΟΑΚΑ για την 13η αγωνιστική της Euroleague και το πάλεψε αρκετά αλλά οι Ισπανοί, οι οποίοι πριν δύο μέρες νίκησαν και τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, είναι σε τρελή κατάσταση και επικράτησαν με 90-78, με αποτέλεσμα να έχουν 12 νίκες και μόλις μία ήττα.

Ο αγώνας

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε τον αγώνα με κεκτημένη ταχύτητα από το ΣΕΦ, φτάνοντας γρήγορα στο +5 (4-9 στο 4′) απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR, που είχε μόνο τον Κέντρικ Ναν σε καλή κατάσταση.

Η παρουσία του Γκάμπριελ Ντεκ έδωσε ένα μικρό πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους, αλλά όσο ο Κέντρικ Ναν ένιωθε ζεστός (10 πόντοι, 1 ασίστο 8′), οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγούνταν (21-17 στο 8′). Μόλις μπήκε στο παρκέ ο Μάριο Χεζόνια όλα άλλαξαν όμως. Προς το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό AKTΟR. Ο 28χρονος φόργουορντ έβαλε μαζεμένους πόντους και -σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα ελληνικά λάθη- αποτέλεσε τη βασικότερη αιτία για το +9 (26-35 στο 13′) της Ρεάλ Μαδρίτης

Άμα τη επιστροφή του Κέντρικ Ναν στην πεντάδα όμως, η τάξη αποκαταστάθηκε! Ο αριστερόχειρας γκαρντ έβαλε το ένα καλάθι μετά από το άλλο, αποτελώντας την σπίθα για τη φωτιά που… άναψε στο ΟΑΚΑ και έφερε τον Παναθηναϊκό AKTOR από το -9 στο +5 (40-37 στο 17′) μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Μέχρι την ανάπαυλα πάντως, το προβάδισμα είχε αλλάξει πάλι χέρια, με τον Φακούντο Καμπάσο να σκοράρει στο “μηδέν” και να στέλνει τον Παναθηναϊκό AKTOR στα αποδυτήρια, στο -1 (45-46).

Η ιστορία της τρίτης περιόδου είχε για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντζανάν Μούσα. Οι πράσινοι βρέθηκαν στο +3 (51-48 στο 23′), αλλά από εκεί και πέρα όλα κρίθηκαν από τα χέρια του πολυτάλαντου γκαρντ/φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης. Χάρη στη δική του ραψωδία από τα 6μ75 (3/5 τρίποντα), η ομάδα του Τσους Ματέο ανέκτησε το προβάδισμα, εκτοξεύοντας μάλιστα τη διαφορά στο +18 (52-70 στο 29′).

Η είσοδος του Κώστα Σλούκα στο παρκέ και κάποια γρήγορα περιφερειακά σουτ έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό AKTOR να μαζέψει γρήγορα τη διαφορά (63-72 στο 33′), αλλά… ως εκεί. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έδωσε άλλα δικαιώματα στους γηπεδούχους, με τον Γκάμπριελ Ντεκ και τον Μάριο Χεζόνια να καθαρίζουν όποτε χρειάστηκε και να οδηγούν τη “Βασίλισσα” στο διπλό στο ΟΑΚΑ.