3 Ιουλίου, 2024

Euro 2024: Ισπανία – Γεωργία 4-1

Η Ισπανία επικράτησε 4-1 της μαχητικής Γεωργίας και πήρε το εισιτήριο για την οχτάδα

Η Ισπανία τα βρήκε σκούρα και αγχώθηκε για 38 λεπτά απέναντι στη μαχητική Γεωργία, όμως κυριάρχησε στο γήπεδο και πέτυχε μια ευρεία νίκη με 4-1 παίρνοντας πανάξια την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2024, όπου θα αναμετρηθεί σε πρόωρο «τελικό» στη Στουτγκάρδη με τη Γερμανία την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Οι Γεωργιανοί, που τα έδωσαν όλα αλλά δεν ήταν αρκετό απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, προηγήθηκαν ανέλπιστα με αυτογκόλ του Λε Νορμάν στο 18′, κράτησαν το προβάδισμα με… νύχια και με δόντια μέχρι το 38′, όμως στη συνέχεια μίλησε η κλάση των Φούριας Ρόχας.

Ο Ρόδρι με ένα απίθανο σουτ στο 39′ ισοφάρισε, ο εξαιρετικός Φαμπιάν Ρουίθ με κεφαλιά υπέγραψε την ολική ανατροπή στο 51′, ο εκρηκτικός Νίκο Γουίλιαμς με θαυμάσια ατομική ενέργεια στο 75′ πέτυχε το 3-1 και ο ποιοτικός Ντάνι Όλμο διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στο 83′ με ένα καταπληκτικό τελείωμα.

Highlights

Η Ισπανία μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, πίεσε ασφυκτικά κι είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10′ σε κεφαλιά του Καρβαχάλ την οποία απέκρουσε ο Μαμαρντασβίλι. Όσο περνούσε ο χρόνος οι Φούριας Ρόχας γίνονταν ολοένα και πιο πιεστικοί, όμως το γκολ ήρθε απ’ τους Γεωργιανούς!

Στο 18′ η Γεωργία βγήκε επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Το παιχνίδι των Γεωργιανών άνοιξε ωραία απ’ τα δεξιά με τον Κακαμπάτζε να σεντράρει επικίνδυνα μέσα στην περιοχή. Εκεί ο Λε Νορμάν υπό την πίεση του Κβαρατσκέλια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το ασύλληπτο 0-1!

Στο 35′ ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Κουκουρέγια, δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στο καταπληκτικό σουτ του Ρόδρι. Στο 39′ ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε την πάσα του Γουίλιαμς και με ένα ωραίο συρτό διαγώνιο αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τη Γεωργία να αγγίζει το γκολ με μια απίθανη προσπάθεια του Κβαρατσκέλια, ο οποίος επιχείρησε να σκοράρει με σουτ πίσω απ’ το κέντρο βλέποντας εκτός θέσης τον Σιμόν. Η μπάλα όμως κατέληξε ελάχιστα άουτ!

Τελικά όμως ήταν η Ισπανία που σκόραρε στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου κάνοντας την ολική ανατροπή. Στο 51′ ο Γιαμάλ έβγαλε μια θαυμάσια σέντρα και ο Φαμπιάν Ρουίθ βρέθηκε αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρι και με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Η Ισπανία ήταν ασταμάτητη και στο 75′ έφτασε στο 3-1 με ένα καταπληκτικό γκολ του Νίκο Γουίλιαμς, ο οποίος έκανε ντρίμπλα και τελείωσε ιδανικά τη φάση.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί η ομάδα του Ντε Λα Φουέντ καθώς στο 83′ ο Ντάνι Όλμο με καταπληκτικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Ισπανία: Σιμόν, Κουκουρέγια (66′ Γκριμάλντο), Λαπόρτ, Λε Νορμάν, Καρβαχάλ (81′ Νάβας), Ρόδρι, Ρουίθ (81′ Μερίνο), Πέδρι (53′ Όλμο), Γουίλιαμς, Μοράτα (67′ Οϊαρθάμπαλ), Γιαμάλ.

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Λοκοσβίλι (63′ Νταβιτασβίλι), Ντβάλι, Κάσια, Γκβελεσιάνι (79′ Κβεκβεσκίρι), Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι (41′ Αλτουνασβίλι), Τσακβετάτζε (63′ Τσιταϊσβίλι), Κοχορασβίλι, Μικαουτάτζε (79′ Ζιβζιβάτζε), Κβαρατσκέλια.

Reduce bounce rates