29 Απριλίου, 2024

Έρχεται το τέλος του Καρόλου: Η απόφαση για Ουίλιαμ και Χάρι που προβλημάτισε

Η τελευταία επιθυμία του Βρετανού μονάρχη

Τα βλέμματα του βρετανικού Τύπου είναι στραμμένα στην επίσκεψη που αναμένεται να κάνει στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα ο πρίγκιπας Χάρι με αφορμή τους Αγώνες Invictus.

Η φημολογία εδώ και εβδομάδες είναι έντονη ότι πρόκειται να υπάρξει συνάντηση του δούκα του Σάσσεξ με τον αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ. Τώρα πηγές από το Παλάτι επιβεβαιώνουν ότι πράγματι προγραμματίζεται ραντεβού μεταξύ των δύο γιών του βασιλιά Καρόλου.

Ο Βρετανός μονάρχης θέλει να λειτουργήσει ως ο ειρηνοποιός και να φέρει τα δύο παιδιά του και πάλι κοντά μετά το ρήγμα που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα, Χάρι για την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Έρχεται το τέλος του Καρόλου: Η απόφαση για Ουίλιαμ και Χάρι που προβλημάτισε

Πλέον φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και ο βασιλιάς Κάρολος θέλει να είναι ο άνθρωπος που θα τους τα βρει. Πηγές του βρετανικού Παλατιού ανέφεραν ότι ο βασιλιάς έχει δώσει το «πράσινο φως» στον πρίγκιπα Χάρι για μία πιθανή συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου.

«Είναι πολύ πιθανό ο Χάρι και ο Ουίλιαμ να συναντηθούν τον επόμενο μήνα και όλα είναι πιθανά. Ο βασιλιάς θα θέλει τα αδέρφια να τα βρουν μεταξύ τους, οπότε είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να παίξει τον ειρηνοποιό», δήλωσε πηγή του Παλατιού στο Sky News Australia.

«Ο βασιλιάς Κάρολος θέλει να κάνει μια συμφωνία ειρήνης μεταξύ του Χάρι και του Ουίλιαμ», δήλωσε μία άλλη πηγή. Το ταξίδι του πρίγκιπα, Χάρι στο Λονδίνο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αλλά πιστεύεται ότι οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου.

Επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν σε αυτό το ταξίδι θα τον συνοδεύσει η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ. Ο πρίγκιπας, Χάρι μετά την ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου ότι διαγνώστηκε με καρκίνο πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή για να τον επισκεφθεί. Ωστόσο ο δούκας δεν είδε από κοντά τον αδελφό του.

Επιπλέον, ο πρίγκιπας Χάρι διέμεινε σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου αντί να μείνει με την οικογένειά του σε μία από τις πολλές βασιλικές κατοικίες.