28 Φεβρουαρίου, 2024

Επεισόδια στου Ρέντη: Συγκλονίζει ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ που δέχθηκε τη φονική επίθεση

Ο επικεφαλής της διμοιρίας που δέχτηκε τη φονική επίθεση από τους χούλιγκαν έξω από γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, μιλάει στο OPEN και περιγράφει τα όσα φρικτά έζησε, δίπλα στον συνάδελφο του – ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

«Θυμάμαι το βλέμμα του, θυμάμαι που μιλήσαμε. Είναι πολύ αξιοπρεπής, πολύ δυνατό παιδί. Υπήρξε συνάδελφος που μου ζήτησε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα. Είχαμε σοκαριστεί γιατί ξέρουμε όλοι τις επιπτώσεις που έχει αυτός ο τραυματισμός», δήλωσε ο αστυνομικός στο OPEN.

« Συνάδελφος, λοιπόν, έβγαλε, τράβηξε τη φωτοβολίδα, τα τρία τέταρτα. Το ένα τέταρτο έμεινε μέσα. Προσπάθησα και εγώ από την πλευρά μου να το βγάλω. Δεν επέμεινα περισσότερο γιατί έπρεπε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Είδα ότι δεν μπορούσα να το βγάλω», πρόσθεσε.

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ βρίσκεται στο έδαφος, ήδη βαριά τραυματισμένος από τη φωτοβολίδα. Οι επιθέσεις – ακόμα και με εκρηκτικές μολότοφ – είναι συνεχείς. Μία από αυτές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της διμοιρίας, σκάει δίπλα στον ήδη τραυματισμένο αστυνομικό.

« Εκτοξεύσανε μολότοφ εκρηκτική, η οποία έσκασε δίπλα στον Γιώργο που ήταν ξαπλωμένος, στην άλλη πλευρά, στο άλλο πόδι. Αυτή η εκρηκτική του προκάλεσε και εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς», εξήγησε ο επικεφαλής της διμοιρίας ΜΑΤ, ενώ τονίζει ότι, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο και γνώριζαν την τεχνική πρώτων βοηθειών τουρνικέ προσπάθησαν να βοηθήσουν τον 31χρονο

«Τα πρώτα 20 λεπτά είχε αισθήσεις. Είχε τις αισθήσεις του. Απ’ ότι μου είπαν οι γιατροί, για να έχει ακόμα αναπνοή ο Γιώργος, αυτό που τον έχει σώσει είναι το τουρνικέ, τα δύο τουρνικέ και η φυσική του κατάσταση. Το είχε καταλάβει ο Γιώργος από την πρώτη στιγμή, γιατί εκλιπαρούσε και τα παιδιά να του βγάλουν αυτό το πράγμα από το πόδι του. Θέλω να ακουστεί αυτό. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας. Το υγιές κομμάτι να καταλάβει ότι η Αστυνομία είναι μαζί του. Δεν έχει να φοβάται τίποτα», υπογραμμίζει.

Ακρωτηρίασαν τον 31χρονο

Οι γιατροί πήραν την απόφαση να ακρωτηριάσουν το αριστερό πόδι του αστυνομικού, το οποίο έφερε το βαρύτατο τραύμα από τη ναυτική φωτοβολίδα που χτύπησε τον 31χρονο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό καθώς η ελπίδα να σωθεί το πόδι που είχε τραυματιστεί στη μηριαία αρτηρία είχε πλέον χαθεί και ήθελαν να αποφύγουν περαιτέρω επιπλοκές. Οι γιατροί δεν ήθελαν δηλαδή να ρισκάρουν το ενδεχόμενο το τραύμα να μολυνθεί από κάποιο μικρόβιο.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «ο ασθενής υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού».

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος τραυματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου και παραμένει διασωληνωμένος σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη, ενώ υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με φάρμακα και αιμοκάθαρση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.