28 Μαρτίου, 2024

Ένας  Έλληνας αποσπά τον τίτλο του Καλύτερου Μπάρμαν .

Ένας  Έλληνας αποσπά τον τίτλο του Καλύτερου Μπάρμαν

ΕΛΕΝΑ ΚΟΣΜΑΝΟΥ

Ενα εξαιρετικό premium ουίσκι. Μια στάλα σιρόπι αγαύης (κακτοειδές φυτό που ευδοκιμεί στο Μεξικό), λίγος χυμός λάιμ, μια πρέζα Κρόκος Κοζάνης, μια ροδέλα φρέσκου ανανά και τέσσερα φυλλαράκια μέντας. Δεν ξέρουμε τι… μαγικά έκανε, αλλά με αυτά τα λίγα υλικά -τα οποία βέβαια κατέληξαν να σχηματίσουν ένα εντυπωσιακότατο κοκτέιλ- ο Μιχάλης Ρούσινος από τη Κέρκυρα κατάφερε πριν από λίγες ημέρες να αποσπάσει τον τίτλο του Καλύτερου Μπάρμαν .

Ξεκίνησα από το ρεστοράν του ξενοδοχείου ο Μιχάλης Ρούσινος  (όπως είναι γνωστός  στο  μπαρ Sunshine Corfu όπου εργάζεται). «Ηταν από τα πιο δύσκολα πράγματα που χρειάστηκε ποτέ να κάνω!», λέει σήμερα στο www.onenew.gr , εμφανώς ικανοποιημένος από τη σημαντική διάκριση .

34 χρόνια πίσω από τις μπάρες

Ο Μιχάλης «κλείνει» φέτος 34 χρόνια πίσω από τις μπάρες. Η ενασχόλησή του με το αντικείμενο ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Δούλευε στην ταβέρνα του ξενοδοχείου Sunshine Corfu  και  έψαχναν μπάρμαν. Πήγα και… έμεινα. Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι αυτή την επαφή με τη δουλειά είμαι προορισμένος να την κάνω. Οτι σε αυτή τη δουλειά θα είμαι καλός. Εκτός του ότι συνδυάζεις εργασία και διασκέδαση,  σού επιτρέπει να ξεδιπλώσεις τη δημιουργικότητά σου και βέβαια -κάτι πολύ σημαντικό για μένα- με τον κόσμο».

Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας δεν έχει «ευδοκιμήσει» η περίφημη κουλτούρα των κοκτέιλ, με τους περισσότερους να επιλέγουν «σκέτα» ποτά ή τα πλέον συμβατικά ή μοδάτα κοκτέιλ. «Οχι, δεν έχουμε παράδοση στα κοκτέιλ, αλλά οι παραδόσεις είναι για να σπάνε», σημειώνει ο Μιχάλης. «Τα σημάδια είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ολο και περισσότεροι επαγγελματίες εντρυφούν στη μίξη των ποτών και των υλικών, με πολύ καλά αποτελέσματα. Οπως και στην τέχνη της μαγειρικής, πάντως, το πιο κρίσιμο είναι η επιλογή των υλικών. Και για τα ποτά απαιτούνται άριστης ποιότητας βιολογικά προϊόντα». Τι πίνει όμως ο ίδιος; «Το αγαπημένο μου ποτό είναι Martini tzin με λεμονάδα».