16 Μαΐου, 2024

Ελλάδα ετοιμάσου: Ο Πούτιν απειλεί τις χώρες που στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία!

Ελλάδα ετοιμάσου: Ο Πούτιν απειλεί τις χώρες που στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία!

Τις χώρες που στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία (κάτι που έκανε και η Ελλάδα) φαίνεται να απειλεί ευθέως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Spectator Index, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι χώρες που εξοπλίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία θα θεωρηθούν υπεύθυνες, εάν τα όπλα αυτά χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ακόμη ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μόσχα δεν θα μείνουν χωρίς «σκληρή» απάντηση.

Πούτιν: Οι όροι που έθεσε για τη λήξη πολέμου με Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι ζητεί την αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους, την «αποναζιστικοποίηση» της ουκρανικής κυβέρνησης και ένα «ουδέτερο καθεστώς» του Κιέβου, ως προϋπόθεση για τον τερματισμό της εισβολής στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε «την αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και της αποναζιστικοποίησης του ουκρανικού κράτους και την εγγύηση του ουδέτερου καθεστώτος του» ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διευθέτηση, δήλωσε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση, μετά από μία τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών.

Τουρκία: Έκλεισε τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία

Η Τουρκία έκλεισε τα στενά του Βοσπόρου στα πολεμικά πλοία. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε: «Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποιο αίτημα διέλευσης από τα Στενά. Στο περιβάλλον σύγκρουσης ειδοποιήσαμε όλες τις παράκτιες και μη παράκτιες χώρες να μην κάνουν διέλευση των πολεμικών τους πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει οποιοδήποτε αίτημα. Εφαρμόζουμε τις διατάξεις της Συνθήκης του Μοντρέ».