28 Απριλίου, 2024

Έκανε το απίστευτο ο Εμμανουήλ Καραλής: «Χάλκινος» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου – Το άλμα που τον έστειλε στο βάθρο

Δεξιά φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα!

Από Εύη Κουρίδου

Στο βάθρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου κατάφερε να βρεθεί ο Εμμανουήλ Καραλής, πηδώντας στα 5.8 μέτρα. Ενώ εχθές, ο Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου, στο άλμα εις μήκος!

Μετά την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα. Κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας έναν τρομερό τελικό στο επί κοντώ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να περάσει τα 5.85, μία επίδοση που ήταν αρκετή για να τον φέρει στα μετάλλια, καθώς μόνο δύο αθλητές μπόρεσαν να ξεπεράσουν το ίδιο όριο. Ο ανίκητος Ντουμπλάντις και ο Αμερικανός Κέντρικς.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη επίδοση του Εμμανουήλ Καραλή. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει το εθνικό ρεκόρ με άλμα στα 5.86μ. από το 2023 στο ΣΕΦ.

Δείτε το απίθανο άλμα του:

Βέτο από τον Μίλτο Τεντόγλου: «Αν περάσει η αλλαγή στη βαλβίδα, θα σταματήσω το μήκος και θα…»

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του ο Μίλτος Τεντόγλου, σε δηλώσεις του μετά τον θριάμβό του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Λίγη ώρα μετά τη «χρυσή» του επιτυχία, και τέσσερα άλματα πάνω από τα 8 μέτρα, ο πρωταθλητής μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ και καυτηρίασε πιθανές αλλαγές στη βαλβίδα και στη μέτρηση των αλμάτων.

«Δε με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα, δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα», ανέφερε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου.

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να το αφαιρέσουν. Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν».