29 Απριλίου, 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Γύρισε στον τόπο του εγκλήματος ο σύζυγος της 20χρονης

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Γύρισε στον τόπο του εγκλήματος ο σύζυγος της 20χρονης – Δίνει απαντήσεις το σώμα της Καρολάιν

Προχωρούν οι έρευνες της Αστυνομίας ψάχνοντας εναγωνίως από κάπου… να πιαστούν

Οι έρευνες για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συνεχίζονται, με τα αποτελέσματα προς το παρόν να μην είναι, όπως οι Αρχές τα επιθυμούν, ελπίζοντας να βρουν απαντήσεις από το DNA, που βρέθηκε στο σώμα της 20χρονης, τη στιγμή που γύρισε σπίτι ο σύζυγός της.

Για κενά στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά κάνει λόγο ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, με την αναπαράσταση της δολοφονίας επίσης να σοκάρει.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφερόμενος ειδικά στο σκίτσο, εξήγησε ότι συνήθως οι περιγραφές που δίνονται στους σκιτσογράφους διακατέχονται από αισθήματα τρόμου και πανικού από τους περιγράφοντες και γενικώς είναι δύσκολο από αυτό και μόνο να ταυτοποιηθεί ένας από τους τρεις δράστες. «Η εμπειρία από το παρελθόν έχει αποδείξει» τόνισε «ότι όταν οι δράστες συνελήφθησαν σε πολλές περιπτώσεις τα σκίτσα από τις περιγραφές των θυμάτων δεν είχαν καμία σχέση». Επίσης θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα αν ευσταθεί ότι τα στοιχεία του DNA είναι ελλιπή. Κάνουμε υποθέσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, είπε, υπάρχουν «κενά» σε αυτό το έγκλημα.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο κακοποιός έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και ότι διαθέτει «εμπειρία» σε επιθέσεις με κίνητρο τη ληστεία. Ο δράστης έπιασε ρούχα αλλά και το πρόσωπο του θύματος, όπως και πολλά άλλα αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να φτάσουν στα ίχνη του μέσα από το σχηματισμό ενός κύκλου περίπου 20 υπόπτων.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια εντοπισμού του μέσω των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Οι Αρχές έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ίχνη ορφανού γενετικού υλικού. Κανείς ωστόσο δεν είναι σε θέση να πει σε ποιον ανήκει το συγκεκριμένο ίχνος γενετικού υλικού.

Χθες 24/5 ο σύζυγος της 20χρονης κάλεσε στο σπίτι τους συνεργείο καθαρισμού, γεγονός που δείχνει ότι οι έρευνες εκεί έχουν ολοκληρωθεί.

Τι απαντήσεις δίνει το DNA στο σώμα της Καρολάιν

Μέσα από τις εικόνες που έχουν στη διάθεσή τους, οι Αρχές προσπαθούν να αποκλείσουν όλα τα οχήματα και τα άτομα τα οποία δικαιολογημένα βρίσκονται στην περιοχή την επίμαχη ώρα της ληστείας στα Γλυκά Νερά σε μία προσπάθεια να φθάσουν στο όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, αλλά και να διαπιστώσουν εάν υπήρχε και άτομο με τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Με τη μέθοδο του αποκλεισμού θα προσπαθήσουν να βρουν και ποιους αριθμούς κινητών τηλεφώνων χρησιμοποίησαν οι δράστες. Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους όλα τα τηλέφωνα που εξέπεμψαν την επίμαχη ώρα στα Γλυκά Νερά και θα πρέπει να βρουν εάν και ποιο είναι ύποπτο.

Πάντως, δεν είναι δεδομένο ότι χρησιμοποίησαν κινητό τηλέφωνο. Εάν το έκαναν, μπορεί να είναι από τα λεγόμενα «επιχειρησιακά». Μίας χρήσεως δηλαδή, το οποίο μετά τη ληστεία και ανθρωποκτονία να το πέταξαν.

Την ίδια στιγμή, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, επιβεβαίωσε πως έχει βρεθεί ορφανό DNA στον τόπο του εγκλήματος, ενώ οι έρευνες πάνε καλά.

Ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει να ταυτοποιηθεί. Πάντως, αυτό αναμένεται να αργήσει καθώς «δεν έχουμε DNA από όλους τους κακοποιούς της χώρας».

«Μερικές φορές χρειάζεται και τύχη» αναγνώρισε, ενώ επίσης παραδέχθηκε πως η ληστεία μετά φόνου αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση. «Περιμέναμε να είναι πιο εύκολη η υπόθεση, έχουμε λύσει πολύ δυσκολότερες» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη εικόνα που είδαν οι αστυνομικοί

Το Megaπαρουσίασε τις πρώτες εικόνες που είδαν οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στο μοιραίο σπίτι.

Όπως αναφέρεται, τέσσερις αστυνομικοί με δύο περιπολικά μπήκαν από το τζάμι του υπογείου, όπως οι δράστες, με τα όπλα τους προτεταμένα και έλεγξαν αρχικά τις σκάλες, όταν είδαν το πνιγμένο σκυλί της οικογένειας, πριν φτάσουν στη σοφίτα.

Στη συνέχεια, είδαν πρώτα το μωρό που τους κοιτούσε στα μάτια, ενώ τα χεράκια του ήταν στη μέση της νεκρής μητέρας του, με τον πιλότο στο πάτωμα σε σχεδόν εμβρυακή στάση, δεμένο με σπάγκο και μονωτική ταινία.

Μόλις μπήκαν σπίτι οι αστυνομικοί, ο 32χρονος φώναζε να τον ακούσουν και τότε τον είδαν δεμένο πισθάγκωνα.

Με το που λύθηκε, άκουσε έναν αστυνομικό να λέει πως η γυναίκα του δεν έχει σφυγμό και πως η 20χρονη είναι νεκρή με αποτέλεσμα να εκδηλώσει τον πανικό του, πιάνοντας το μωρό του και χωρίς να το αφήνει στιγμή από την αγκαλιά του.

Τότε, οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν από το σπίτι καθώς αποτελούσε χώρο εγκλήματος και έπρεπε να έρθει η σήμανση.