20 Μαΐου, 2024

Έφη Αχτσιόγλου: «Φυσικά και μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη – Αναμφίβολο το επικοινωνιακό χάρισμα του Κασσελάκη»

Έφη Αχτσιόγλου: «Φυσικά και μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη – Αναμφίβολο το επικοινωνιακό χάρισμα του Κασσελάκη»

«Κατεβαίνω υποψήφια με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και εγώ η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός»

Ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου βρέθηκε απέναντι από τον Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και αναφέρθηκε στις πολιτικές της θέσεις, τον αντίπαλό της Στέφανο Κασσελάκη αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα, δείτε τι είπε για τον πολιτικό της αντίπαλο. «Φυσικά και μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη – Αναμφίβολο το επικοινωνιακό χάρισμα του Κασσελάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το πολιτικό θερμόμετρο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δείχνει πυρετό η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε: «Σε ό,τι με αφορά, πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια πολύ ενωτική πορεία την επόμενη μέρα υπό την προϋπόθεση ότι θα συζητάμε πολιτικά. Η δικιά μου υποψηφιότητα επιμένει στο πολιτικό περιεχόμενο. Είναι αυτό το οποίο λέω από την πρώτη μέρα. Να δούμε ποια διακριτά σχέδια, πολιτικά σχέδια καταθέτει ο κάθε ένας από τους δύο υποψηφίους, να συζητήσουμε επ’ αυτόν, για να μπορέσουν και οι πολίτες που έρχονται την Κυριακή να πάρουν θέση. Από την πλευρά μου έχω σαφείς θέσεις, μιλάω για τα ζητήματα που θα πρέπει να μπουν στο προσκήνιο. Για την εργασία, την οικονομία, για το Κράτος, για τα δικαιώματα. Για τον συγκεκριμένο τρόπο που θα πρέπει να ασκηθεί αντιπολίτευση. Έχω έργο κυβερνητικό και κοινοβουλευτική παρουσία και επιμένω ότι εκεί επάνω πρέπει να γίνει συζήτηση».

Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το επικοινωνιακό χάρισμα του Στέφανου Κασσελάκη είναι «Αναμφίβολο» ενώ σημείωσε ότι «η δικιά του συμμετοχή βοήθησε στην αύξηση του ενδιαφέροντος είναι δεδομένο. Το ερώτημα είναι αν κανείς μένει σε αυτά τα χαρακτηριστικά ή αν θα πρέπει να αναζητάμε μια πολιτική ουσία. Μην μπερδευόμαστε. Την Κυριακή πηγαίνουμε να εκλέξουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του τόπου και μελλοντικό πρωθυπουργό. Άρα πρέπει να κοιτάμε, το περιεχόμενο, τις πολιτικές θέσεις, τις οργανωτικές θέσεις για την παράταξη και να μιλάμε επί αυτών. Δεν έχω καμία διαφωνία ότι τα συνθήματα είναι απαραίτητα στην πολιτική. Συμπυκνώνουν και κάποιες έννοιες. Αλλά δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα συνθήματα. Γι’ αυτό κάλεσα και τον συνυποψήφιο μου να κάνουμε μια ανοιχτή δημόσια συζήτηση για να μπορέσουν να ακούσουν και οι πολίτες τις διακριτές μας θέσεις».

Στην συνέχεια αναρωτήθηκε: «Στην περίπτωσή του δεν έχουμε ακούσει ένα πολιτικό σχέδιο, ένα πολιτικό πρόγραμμα. Δεν έχουμε ακούσει συγκεκριμένες θέσεις. Συγκεκριμένες οργανωτικές προτάσεις. Πώς θα μπορέσει ένας πολίτης να πάρει την απόφασή του;» ενώ πρόσθεσε: «Κατεβαίνω υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και άρα εγώ ναι να είμαι η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός της χώρας. Με το συγκεκριμένο σχέδιο που προτάσσω».

«Δεν αρκούν κάποιες ατάκες ή δηλώσεις»

Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε: «Στον συνυποψήφιο μου ακούω μόνο το ότι θέλει να το κάνει. Δεν έχω καμία αμφιβολία αλλά θα ήθελα πάρα πολύ ως πολίτης και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να ακούσω με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. Δεν αρκούν κάποιες ατάκες ή δηλώσεις. Πρέπει να υπάρχει ένα πολιτικό σχέδιο. Πιστεύω ότι δεν μιλάει για το περιεχόμενο της Πολιτικής όσο είναι αναγκαίο».

Για το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στις εκλογές είπε: «Ήταν προφανές ότι οι ψηφοφόροι είχαν μια έντονη ανάγκη για αλλαγή και διάθεση ανανέωσης».

Αν κερδίσει ο κ. Κασσελάκης, θα μείνει η κ. Αχτσιόγλου στον ΣΥΡΙΖΑ; «Η ενότητα είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Το αναγκαίο για να προχωρήσουμε μπροστά. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα. Το βάρος της απόδειξης δεν είναι από την από δω πλευρά. Υπήρξα χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, σε δύσκολες στιγμές αλλά υπήρξε ένα πολιτικό πλαίσιο. Αυτό το βάρος το φέρει η άλλη πλευρά. Γιατί δίπλα στον κ. Κασσελάκη είναι ο Παύλος Πολάκης ο οποίος είναι ένα πρόσωπο που όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα επιδίδεται σε διαρκείς προσωπικές επιθέσεις, στοχοποιήσεις στελεχών. Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να αφήσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Αν τις αναπαράγουμε και με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική δεν ξέρω πώς θα περπατήσουμε σε μια πορεία που μπορεί να νικήσει».

Η πολιτική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα

Για την πολιτική της σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν πάντα απόλυτης εμπιστοσύνης και αμοιβαίας συνεργασίας. Νομίζω ότι όποιος πολίτης θέλει, βλέπει. Ήμουν ο άνθρωπος που επέλεξε για το κεντρικό πόστο του υπουργείου Εργασίας σε μια δύσκολη στιγμή, ήμουν ο άνθρωπος στον οποίο ανέθεσε τον τομέα των Οικονομικών στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Για τα σχόλια τα οποία της έχουν αποδοθεί πως είναι «πολύ αριστερή» η κ. Αχτσιόγλου απάντησε: «Θεωρώ αναγκαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απευθυνθεί στο ευρύτερο δυνατό ακροατήριο ακριβώς για να είναι κυβερνητική δύναμη. Διότι έτσι θα χτιστεί πλειοψηφικό ρεύμα και το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία ένα αντίπαλο δέος σε αυτό που έχει οικοδομήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι μια κυβέρνηση μηδενικών προσδοκιών» και πρόσθεσε πως σε περίπτωση εκλογής της: «Ια αξιοποιήσω τον Κασσελάκη την επόμενη ημέρα».

Κλείνοντας, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε: «Φυσικά και μπορώ να κερδίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλιώς δεν θα κατέβαινα υποψήφια».

Reduce bounce rates