16 Ιουνίου, 2024

Δύσκολες στιγμές για τον Φώτη Μεταξόπουλο: «Μούδιασε ξαφνικά το αριστερό μου χέρι…»

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του

Σε μία εξομολόγηση καρδιάς προχώρησε ο Φώτης Μεταξόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα OnTime και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού.

Μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος χορογράφος και πατέρας του Πάνου Μεταξόπουλου, αναφέρθηκε στους δικούς του ανθρώπους, τους οποίους «έχασε» νωρίς, καθώς και για το εγκεφαλικό που υπέστη, με την περιγραφή του να συγκλονίζει.

«Έχω έναν αδελφό δύο χρόνια μικρότερο. Ο τρίτος αδελφός μου “έφυγε” μαζί με τη μάνα μου την ημέρα της γέννας. Πέθανε επειδή ήταν φυματική κι έτσι πέθανε μαζί της και το παιδί. Το μόνο που θυμάμαι από τη μητέρα μου ήταν όταν με άφησαν έξω από την εκκλησία την ημέρα της κηδείας», περιέγραψε ο Φώτης Μεταξόπουλος.

Και αποκάλυψε στη συνέχεια τη μοναδική του ανάμνηση μαζί της: «Έβγαλαν το φέρετρο, το έβαλαν στη νεκροφόρα, την οποία έβλεπα να φεύγει. Αυτή η εικόνα μου έχει μείνει από τη μάνα μου μόνο. Ο πατέρας μου “έφυγε” 70 χρονών κι αυτός από φυματίωση.

Του είχαν αφαιρέσει το ένα πλευρό με εγχείρηση. Έγερνε από τη μία πλευρά και κατέβαινε ο ώμος, όπου πίεζε τον πνεύμονα κι αυτό, όπως έλεγαν, έκανε καλό στη φυματίωση. Με μεγάλωσε η γιαγιά μου, η μητέρα του πατέρα μου. Επειδή δεν ένιωσα την αγκαλιά της μάνας, έψαχνα να τη βρω στις γυναίκες».

Φώτης Μεταξόπουλος

Ο Φώτης Μεταξόπουλος για το εγκεφαλικό που υπέστη

«Το εγκεφαλικό το έπαθα ξαφνικά. Βγήκα στον κήπο μου για να κόψω ένα τριαντάφυλλο. Ένιωσα μία ζαλάδα τότε, αισθανόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Ξάπλωσα κάτω κάμποση ώρα χωρίς να μπορώ να κουνηθώ. Μόλις συνήλθα, πήρα τηλέφωνο τον γιατρό, μου είπε ότι είναι επικίνδυνο και να πάρω αμέσως τα παιδιά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φώτης Μεταξόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Μούδιασε το αριστερό μου χέρι, τα δάχτυλά μου δεν άνοιγαν και δεν μπορούσα να μιλήσω. Εκεί ήταν το πρώτο εγκεφαλικό. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, έπαθα το δεύτερο. Στο σπίτι, όταν έπαθα το πρώτο εγκεφαλικό, σηκώθηκα, χόρευα και τραγουδούσα, γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο σε μένα».

«Γι’ αυτό τα δύο εγκεφαλικά δεν μου άφησαν κανένα κουσούρι, αυτό μου το είπε ο γιατρός. Παίρνω μία σύνταξη 720 ευρώ, κάτι γίνεται κι από τις σχολές. Έχω ένα σπιτάκι στην Πεντέλη, όπου ζω ήρεμα και ήσυχα. Με αγαπάω, το λέω κάθε μέρα στον καθρέφτη μου κι αυτό μου δίνει τέτοια δύναμη, που μπορώ να τα σπάσω όλα. Όλη η Ελλάδα να πάθει κατάθλιψη, θα κοιτάζω και θα γελάω. Δεν στενοχωριέμαι, δεν αγχώνομαι», κατέληξε ο Φώτης Μεταξόπουλος.

Reduce bounce rates