27 Μαΐου, 2024

Πατέρας κατήγγειλε ασέλγεια στο παιδί του και συνελήφθη γιατί δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!

Απαράδεκτο περιστατικό υποκρισίας της κυβέρνησης τονίζει η ΤΕ Βόρειας Δωδεκανήσου

Τη σύλληψη ενός πατέρα ανήλικου παιδιού στη Νίσυρο, μετά την καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία Κω για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού του, επειδή δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, καταγγέλλει η ΤΕ Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Μάλιστα, όπως τονίζει πρόκειται για «απαράδεκτο περιστατικό που φανερώνει την υποκρισία και την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής».

«Πατέρας ανήλικου παιδιού, επιστρέφοντας στη Νίσυρο από την Κω, όπου είχε πάει για να καταγγείλει στις αρχές περιστατικό ασέλγειας εις βάρος του παιδιού του από δημόσιο υπάλληλο, συνελήφθη γιατί δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!» σημειώνει και προσθέτει πως «η κατάφωρη αυτή αδικία ξεσήκωσε την οργή των κατοίκων του νησιού.Σύσσωμοι σωματεία και κάτοικοι εκδώσαν ψήφισμα συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές και συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του».

Υπογραμμίζει ακόμα πως είναι απαράδεκτο και υποκριτικό «από τη μια η κυβέρνηση να διαφημίζει την πολιτική της και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία των παιδιών, να εξαγγέλλει δήθεν μέτρα για την καταπολέμηση τέτοιων περιστατικών και την ίδια στιγμή, να συλλαμβάνει όποιον δεν μένει σιωπηλός μπροστά στην κακοποίηση του παιδιού του.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική της είναι εγκληματική!».

Παράλληλα, αναρωτιέται και ζητά απαντήσεις:

  • «Γιατί έπρεπε ο γονιός του ανήλικου, μόνιμος κάτοικος Νισύρου, να πάει στην Κω για την καταγγελία κι όχι στο αρμόδιο τμήμα του νησιού;
  • Γιατί αφού έκανε την καταγγελία στο ΑΤ Κω, στο γυρισμό “θυμήθηκαν” οι αρχές ότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα;
  • Πως γίνεται να κινητοποιείται αστυνομική δύναμη για την σύλληψη του καταγγέλλοντος και ο δράστης να φεύγει ανενόχλητος από το νησί ,όπως αναφέρεται στο ψήφισμα των κατοίκων;».

Επίσης, χαιρετίζει κάτοικους και φορείς της Νισύρου που κινητοποιήθηκαν άμεσα, κατήγγειλαν την αδικία και έχτισαν τείχος αλληλεγγύης στον πατέρα και όλη την οικογένεια και επισημαίνει ότι «με την δική τους κινητοποίηση και μετά και από τηλεφωνική παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος αργά το βράδυ».

Καταλήγοντας καλεί το λαό της Νισύρου και της Κω «να υψώσει το ανάστημα του ενάντια στην ψευδεπίγραφη προοδευτικότητα της κυβέρνησης και τη βάναυση πολιτική της,να απομονώσει και να καταδικάσει τέτοια περιστατικά. Να γίνει ο ίδιος ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο, για κάθε παιδί. Να είναι σε ετοιμότητα παρέμβασης υπέρ του παιδιού και της οικογένειας του και το επόμενο διάστημα».

Reduce bounce rates