30 Απριλίου, 2024

Δημοσκόπηση Pulse: Με 18 μονάδες προηγείται η ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών, καθαρά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για πρόωρες κάλπες

Θετικοί είναι οι πολίτες στην πρόταση της αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών

Η ΝΔ παραμένει στα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, καθώς συγκεντρώνει 33% (έναντι 33,1%), όπως φαίνεται στην πανελλαδική δημοσκόπηση Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και περνά στην δεύτερη θέση με 15%, ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει πάνω από μία μονάδα, και κινείται στο 12,5%. Η Ελληνική Λύση βρίσκεται στην τέταρτη θέση κερδίζοντας μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και προσπέρασε το ΚΚΕ. Η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά στο 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ - PULSE
Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ – PULSE

Ο Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και καταλληλότερος για την πρωθυπουργία. Ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αρνητική η πλειοψηφία για πρόωρες εκλογές

Η πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται αρνητική στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, παρά το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη και τους τόνους που ανέβηκαν το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα το 51% των δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει. Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 58% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ - PULSE
Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ – PULSE

«Ναι» στην προανακριτική για τα Τέμπη

Την ίδια στιγμή, το 61% των πολιτών λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Αντίθετα μόλις το 28% δηλώνει αρνητική διάθεση.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ - PULSE
Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ – PULSE

Η ακρίβεια κορυφαίο πρόβλημα της κοινωνίας

Όσον αφορά στα θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία, μακράν στην κορυφή βρίσκεται η ακρίβεια και τα οικονομικά.