15 Απριλίου, 2024

Δίκη σκηνοθέτη για βιασμό: Η ανατριχιαστική κατάθεση ηθοποιού

Ο  σκηνοθέτης του «Σασμού», Κώστας Κωστόπουλος (NDP Photos)

Πρώτη μάρτυρας στη δίκη κατέθεσε η καταγγέλλουσα

Ξεκίνησε η δίκη του γνωστού σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου, τον οποίο κατήγγειλε για βιασμό η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου, τον Ιούνιο του 2010.

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο άρχισε με την κατάθεση της Έλενας Αθανασοπούλου η οποία περιέγραψε το περιστατικό. Όπως είπε εκείνη βγήκε με τον σκηνοθέτη ελπίζοντας σε μία επαγγελματική συνεργασία καθώς ήταν στα πρώτα της βήματα στην υποκριτή. «Η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου, με αυτόν να βρίσκεται από πάνω μου και να ασκεί τη γενετήσια πράξη χωρίς τη συγκατάθεση τη δική μου» περιέγραψε η καταγγέλλουσα.

Όπως είπε με τον σκηνοθέτη κατά την διάρκεια της συνάντηση τους μιλούσαν, έπιναν και κάποια στιγμή άρχισε να έχει έντονη ζαλάδα.

Φοβήθηκε να καταγγείλει τον σκηνοθέτη

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Πρόεδρος: Πόσο είχατε πιει εσείς;

Καταγγέλλουσα: Μπορεί και ένα μπουκάλι. Συνέχεια με παρότρυνε να πίνω. Ένιωσα μια έντονη ζάλη.

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε πως εκείνη τη στιγμή άρχισε να ουρλιάζει. «Άρχισα να ουρλιάζω, να τον κλωτσάω, δε σταματούσε στην αρχή, αναγκάστηκε να σηκωθεί από πάνω μου κάποια στιγμή. Εγώ ήμουν έντρομη, ούρλιαζα. Δε ξέρω που ήταν αυτό το μέρος. Ήταν είναι ένα απόμερο σκοτεινό μέρος, ένα πάρκιγκ» κατέθεσε η καταγγέλλουσα ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

Επίσης είπε πως σε κατάσταση σοκ ζήτησε από τον σκηνοθέτη να την πάει στους φίλους της. «Σκέφτηκα να βγω από το αμάξι, αλλά φοβήθηκα ότι αυτό θα ήταν χειρότερο. Στην κατάσταση που βρισκόμουν δε μπορούσα να φύγω. Ήμουν στην ανάγκη του, τον παρακάλεσα να με πάει στο Ακρωτήρι. Όλη τη διάρκεια της διαδρομής, εγώ του ούρλιαζα και έκλαιγα, του φώναζα «γιατί μου το ‘κανες αυτό;», «γιατί σε εμένα;», αυτός δε γύρισε να με κοιτάξει…» είπε η ηθοποιός στην κατάθεση του.

  • Πρόεδρος: Ούτε ζήτησε συγνώμη, ούτε τίποτα;
  • Μάρτυρας: Όχι, τίποτα.
  • Η καταγγέλλουσα είπε πως φοβήθηκε να καταγγείλει τον σκηνοθέτη.
  • Εισαγγελέας: Δε τον φοβόσασταν τον κ. κατηγορούμενο, πηγαίνοντας στο Ακρωτήρι;
  • Μάρτυρας: Ναι τον φοβόμουν.
  • Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος είναι σα λιοντάρι εκείνη τη στιγμή…. Δε φοβάστε το λιοντάρι;
  • Μάρτυρας: Το φοβόμουν το λιοντάρι βέβαια…
  • Εισαγγελέας: Πήγατε να εξεταστείτε σε κάποιο γυναικολόγο;
  • Μαρτυρας: Όχι δεν πήγα.

Σύμφωνα με την καταγγέλουσα, το ίδιο βράδυ στενός συνεργάτης του καταγγελόμενου σκηνοθέτη της τηλεφώνησε, θέλοντας να διερευνήσει τις προθέσεις της ηθοποιού.

Συν. Υπερ: Γιατί δεν στέλνετε ένα μήνυμα στην κυριά Δρακάκη (σ.σ φίλη της καταγγέλλουσας) «κάτι μου συνέβη, περιμένέ μου, θέλω να φύγουμε»…

Καταγγέλλουσα: Ούρλιαζα και έτρεμα. Τι να πω, με βίασε από την στιγμή που ήθελα να το αποκρύψω; Ήμουν σε κατάσταση σοκ.