19 Μαρτίου, 2024

Διακοπή ρεύματος σήμερα 25/7 σε πολλές περιοχές της Αττικής – Αναλυτικά οι ώρες

Διακοπή ρεύματος σήμερα 25/7 σε πολλές περιοχές της Αττικής – Αναλυτικά οι ώρες

Η ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ

Τις συνολικά 6 περιοχές όπου θα σημειωθεί σήμερα 25 Ιουλίου διακοπή ρεύματος ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Θα επηρεαστεί μια περιοχή της Αθήνας, ενώ γνωστοποιήθηκαν και οι ώρες αλλά και οι οδοί όπου θα σημειωθούν οι προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να ανακοινώσουν οι πάροχοι τα τιμολόγια χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής που θα ισχύσουν στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Αύγουστο

Αναλυτικά είναι οι εξής περιοχές:

  • Αθήνα
  • Σαλαμίνα
  • Περιστέρι
  • Παπάγου
  • Ηλιούπολη
  • Άλιμος

Δείτε τον πίνακα του ΔΕΔΔΗΕ με τις οδούς και τις ώρες:

 

Διακοπή ρεύματος σήμερα 25/7 σε πολλές περιοχές της Αττικής

 

Fuel Pass 2: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις & πόσο αυξάνονται τα ποσά (Video)

Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στον ιστότοπο gov.gr για το Fuel Pass 2 και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό από τις αρχές Αυγούστου.

O δεύτερος κύκλος του επιδόματος βενζίνης θα αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο. Ενώ, λίγες ημέρες απομένουν πλέον για την κλήρωση που θα αναδείξει τους δικαιούχους του voucher των 150 ευρώ που προσφέρει το φετινό πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Το ποσό το οποίο θα πάρει κάποιος για αυτοκίνητο είναι στα 80 ευρώ από 45 που ήταν στην προηγούμενη επιδότηση και για τις μηχανές 60 από 35 που ήταν στο Fuel Pass 1.

Oι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι τα φυσικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Επίσης επισημαίνεται ότι:

Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας.

Για ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ για ένα παιδί, τα 36.000 ευρώ για δύο παιδιά τα 39.000 ευρώ, για τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και ούτω καθεξής με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.