27 Απριλίου, 2024

«Χοντρό» επεισόδιο στη Βουλή με Μπούρα και Κωνσταντοπούλου: «Μας σπάσατε τα νεύρα» – «Ντροπή να μιλάτε έτσι σε μια αρχηγό…»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Αυτά τα κάνετε γιατί αντιλαμβάνεστε την ευθύνη της κυβέρνησης»

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον προεδρεύοντα της συνεδρίασης για την πρόταση δυσπιστίας, Θανάση Μπούρα.

Η νέα κόντρα συνέβη λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή, πρώην υπουργού Μεταφορών, ο οποίος μίλησε για την τραγωδία των Τεμπών.

Την ώρα που ο κ. Μπούρας εξηγούσε στους βουλευτές τα βήματα της διαδικασίας μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάτι είπε σε έντονο τόνο προς το προεδρείο, με αποτέλεσμα ο κ. Μπούρας να της απαντήσει: «Μας σπάσατε τα νεύρα!»

Στη συνέχεια, ο κ. Μπούρας έδωσε ξανά τον λόγο στην κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν άφησε αναπάντητη τη φράση του κ. Μπούρα. «Επιτρέπετε να λέτε σε αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος “μας έχετε σπάσει τα νεύρα”; Αλλά αυτά τα κάνετε γιατί αντιλαμβάνεστε την ευθύνη της κυβέρνησης στην τραγωδία των Τεμπών», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου. Παρεμβαίνοντας, ο κ. Μπούρας πήρε τον λόγο και η ένταση εκτονώθηκε.

Επεισόδιο με Γεωργιάδη

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε τον λόγο για λίγα λεπτά, ωστόσο στην πορεία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ αλλά και του προεδρεύοντος Θανάση Μπούρα.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απευθύνθηκε προσωπικά στον πρώην υπουργό Μεταφορών. «Μη γελάτε. Μας κουνάτε το κεφάλι. Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο στο τέλος», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας την έκρηξη του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Γεωργιάδης: Μη μας κάνετε παρατηρήσεις. Εισαγγελέας είστε, κυρία μου;
Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα μου λέτε «έτσι»;
Μπούρας: Δεν είστε σε δικαστήριο. Σας παρακαλώ να απευθύνεστε στο ακροατήριο.
Κωνσταντοπούλου: Τι είπατε;
Γεωργιάδης: Κυρία εθνική εισαγγελεύς.
Μπούρας: Συνεχίστε σας παρακαλώ.
Κωνσταντοπούλου: Εκτίθεστε.
Μπούρας: Εγώ δεν εκτίθεμαι και δεν σας φοβάμαι. Μην απευθύνεστε στο ακροατήριο, αλλά στο προεδρείο.
Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα το λέτε; Δεν ακούτε την οχλαγωγία; Εσείς και ο κ. Γεωργιάδης είστε εκτεθειμένοι, γι’ αυτό και με βλέπετε ως εισαγγελέα.
Μπούρας: Σας παρακαλώ, έχουμε και εμείς αντοχές. Συνεχίστε. Δεν είστε σε δικαστήριο.
Κωνσταντοπούλου: Κυρία Παπακώστα, η οικογένεια Πλακιά σάς απάντησε και εγώ είμαι με την οικογένεια των τριών κοριτσιών που κόπηκε το νήμα της ζωής τους. Δεν θέλετε να μιλάει όποιος αποτελεί κίνδυνο. Σε εμένα δεν μπορείτε να πείτε όσα λέτε σε άλλα κόμματα. Αντιλαμβάνεστε ότι σφίγγει ο κλοιός. Όπως το αντιλαμβάνεται και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπούλου διαπραγματευόταν επί αρκετή ώρα με το προεδρείο για τον χρόνο της ομιλίας της. Και όταν ο κ. Μπούρας παρέθεσε τους χρόνους ομιλιών των άλλων πολιτικών αρχηγών, αντέδρασε λέγοντας: «Δείξατε ανοχή σε όλους και σε μένα σας έπιασε ο πόνος του χρονομέτρου, ενώ γίνεται από κάτω αυτό το αίσχος; Ντροπή σας», είπε προς το προεδρείο και αποχώρησε εκνευρισμένη από το βήμα της Βουλής.