9 Μαΐου, 2024

Χαμάς: «Σπάει» την σιωπή του ο γιός του ιδρυτή της – «Στόχος τους έιναι να φτιάξουν ένα «παγκόσμιο» Ισλαμικό Κράτος

Χαμάς: «Σπάει» την σιωπή του ο γιός του ιδρυτή της – «Στόχος τους έιναι να φτιάξουν ένα «παγκόσμιο» Ισλαμικό Κράτος

«Θέλουν να εξοντώσουν τον εβραϊκό λαό και το εβραϊκό κράτος»

Από Ανθή Κουρεντζή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο γιος του ιδρυτή της Χαμάς, σεΐχη Χασάν Γιουσέφ, ο οποίος αυτομόλησε από την οργάνωση και υπηρέτησε ως κατάσκοπος του Ισραήλ για χρόνια, προειδοποιεί πως ο πατέρας του και ο στρατός του θέλουν να «εξολοθρεύσουν» τον εβραϊκό λαό και να δημιουργήσουν «παγκόσμιο» Ισλαμικό Κράτος. Την ίδια στιγμή μπαράζ ρουκετών απειλεί το Τελ Αβίβ.

Ο Μόσαμπ Χασάν Γιουσέφ που αναφέρεται ως «πράσινος πρίγκιπας», κατασκόπευε τη Χαμάς για λογαριασμό του Ισραήλ μεταξύ 1997 και 2007. Οι πληροφορίες του απέτρεψαν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και άλλα χτυπήματα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σε μια σειρά συνεντεύξεων σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι ο πατέρας του και η Χαμάς διεξάγουν έναν θρησκευτικό πόλεμο στον οποίο δεν υπάρχει τέλος γι’ αυτούς.

«Η Χαμάς είναι ένα θρησκευτικό κίνημα που δεν πιστεύει στα πολιτικά σύνορα, θέλει να ιδρύσει ένα Ισλαμικό Κράτος στα ερείπια του Ισραήλ. Θέλουν να εξοντώσουν τον εβραϊκό λαό και το εβραϊκό κράτος, θέλουν να σκοτώσουν όλους όσοι υποστηρίζουν το Ισραήλ και στη συνέχεια να ιδρύσουν ένα Ισλαμικό Κράτος» είπε στο CNN.

Είπε επίσης ότι η οργάνωση ξεκινά πόλεμο κάθε λίγα χρόνια όταν «χρειάζονται χρήματα»: «Αυτόν τον πόλεμο δεν τον ξεκίνησε το Ισραήλ. Η Χαμάς ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο. Η Χαμάς, ξεκινάει πόλεμο κάθε λίγα χρόνια όταν θέλουν λεφτά. Χύνουν αίμα παιδιών και αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να φτάσει στο τέλος. Δυστυχώς η τιμή δεν πρόκειται να είναι μικρό» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Γιούσεφ εμφανίστηκε και στο Fox News, όπου υπογράμμισε ότι η οργάνωση είναι «πιο επικίνδυνη» από τον ISIS: «Κοιτάξτε τη διαίρεση και την παγκόσμια σύγχυση λόγω της Χαμάς. Μας γονάτισαν κατά κάποιον τρόπο με τη θηριωδία και τη βαρβαρότητά τους».