25 Ιουνίου, 2024

Αυτός ο πασίγνωστος Έλληνας είναι ο πατέρας της Τατιάνας Στεφανίδου – Μείναμε άφωνοι

Αυτός ο πασίγνωστος Έλληνας είναι ο πατέρας της Τατιάνας Στεφανίδου – Μείναμε άφωνοι

Το γνωρίζατε;

Όλοι έχουμε μάθει την Τατιάνα Στεφανίδου από την παρουσία της στην τηλεόραση, αλλά ποτέ μας δεν είχαμε συνδέσει το επίθετο της με αυτό ενός πασίγνωστου Έλληνα.

Πολλά έχουν βγει στη δημοσιότητα για την ζωή της και την σχέση της με τον Νίκο Ευαγγελάτο, αλλά αυτό παρακάτω μας άφησε άφωνους. Η Τατιάνα Στεφανίδου είναι κόρη του παλαίμαχου μπασκτεμπολίστα και προπονητή, Μίμη Στεφανίδη, ο οποίος έχει χαράξει την δική του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ!

Ο Μίμης Στεφανίδης (Δημήτρης Στεφανίδης) είναι πρώην καλαθοσφαιριστής γεννημένος το 1931 στην Κυψέλη. Αγωνίστηκε στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του Πανελληνίου και ήταν μέλος της «Χρυσής Πεντάδας». Κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ελλάδας (1953, 1955). Το 1953 κατέκτησε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα.

Το 1955 αγωνίζονταν στην Ολίμπια Μιλάνου (Μπορλέτι Μιλάνο και Σίμενταλ Μιλάνο) και στη Ρέγιερ. Το 1957 επέστρεψε στην Ελλάδα και κατέκτησε το πρωτάθλημα αγωνιζόμενος με τον Πανελλήνιο. Το 1960 συνέχισε την καριέρα του στην Ολύμπια Μιλάνο (Σίμενταλ Μιλάνο).

Αυτός ο πασίγνωστος Έλληνας είναι ο πατέρας της Τατιάνας Στεφανίδου - Μείναμε άφωνοι

Με την εθνική Ελλάδος σε 33 αγώνες και σημείωσε 253 πόντους (7,7 μ.ο.). Συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 1951, στους Μεσογειακούς Αγώνες 1951 και 1955 και στην Ολυμπιάδα του 1952.

Αυτός ο πασίγνωστος Έλληνας είναι ο πατέρας της Τατιάνας Στεφανίδου - Μείναμε άφωνοι

Έχει υπάρξει προπονητής του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Παγκρατίου, του Σπόρτιγκ και του Πανελληνίου. Ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού κατά τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας του ΠΑΟ στις 9 Δεκεμβρίου του 1961. Επίσης υπήρξε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής

Reduce bounce rates