19 Μαρτίου, 2024

Άρης Δάτσιος: Ποιος πραγματικά ο προπονητής που κατηγορείται ότι βί@ζε ανήλικες αθλήτριες [φωτο]

Άρης Δάτσιος: Ποιος πραγματικά ο προπονητής που κατηγορείται ότι βί@ζε ανήλικες αθλήτριες

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του προπονητή Τάε Κβον Ντο, Άρη Δάτσιου από την Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος 43χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 21-3-2023 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του κατηγορουμένου Άρη Δάτσιου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση από ενήλικο ανηλίκων σε ασέλγεια τους οποίους του έχουν εμπιστευθεί για να τους επιβλέπει και να τους φυλάσσει, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για παραγωγή, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας από ενήλικο που αφορά ανήλικο τον οποίο του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει και να τον φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Πρόκειται για τον: ΔΑΤΣΙΟ Άρη του Χρήστου και της Φανής, γεννηθέντα την 14-7-1979 στο Στεφανέστι Ρουμανίας.

 

 

Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει πως «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις που προσβάλλουν το έννομο αγαθό της γενετήσιας ελευθερίας ανηλίκων, της αξίωσης της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσης και στην περαιτέρω διερεύνηση έτερων αξιόποινων πράξεων όμοιας φύσης, που έχουν τελεστεί από τον κατηγορούμενο και έχουν γίνει αντιληπτοί από τους κατά περίπτωση παθόντες ή αυτόπτες μάρτυρες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Στη φυλακή μετά την απολογία του για τους βιασμούς ο προπονητής Τάε Κβον Ντο

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε- πριν από δύο μέρες- μετά την απολογία του στην αρμόδια ανακρίτριας ο 44χρονος προπονητής Άρης Δάτσιος από την Ηλιούπολη, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό πέντε ανήλικων αθλητριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, αρνήθηκε ένα μέρος του κατηγορητηρίου. Αμέσως μετά την απολογία του κρίθηκε ωστόσο προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Για τη δράση του 44χρονου, είχαν καταθέσει στις Αρχές οι κοπέλες τις οποίες φέρεται να βίαζε, ενώ ακόμη εκείνες ήταν ανήλικες. Μετά τις καταθέσεις οι εισαγγελικές Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στον 44χρονο για βιασμό κατά συρροή, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε, προσδιορίζεται ως χρόνος τέλεσης των πράξεων σε βάρος τουλάχιστον των πέντε πρώην αθλητριών, το διάστημα 2009 έως 2020. Ωστόσο οι Αρχές θεωρούν πως η αποτρόπαια δράση του προπονητή συνεχίστηκε και μετά το 2020.

Είναι χαρακτηριστικό πως άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της πρώην συζύγου του, τον περιγράφουν ως βίαιο, λένε ότι την χτυπούσε επανειλημμένα και υποστηρίζουν ότι αυτός ήταν και ο λόγος του διαζυγίου.

«Η πρώην σύζυγος του προπονητή δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση του. Την χτύπησε και γι’ αυτό χώρισαν. Από το 2018 του είχε ζητήσει διαζύγιο και του είχε ζητήσει να φύγει από το σπίτι αλλά αυτός δεν έφευγε. Στα τέλη του 2019 έφυγε τελικά.

Η κοπέλα δεν ήξερε τίποτα για τα κορίτσια. Το 2018 την χτύπησε για πρώτη φορά ενώ το ίδιο επαναλήφθηκε και το 2019. Τον Μάιο του 2020 έγινε και πάλι ένα συμβάν όπου ο 44χρονος εισέβαλε στο σπίτι και έσπασε τα πράγματα, ενώ κρατώντας μία καραμπίνα απειλούσε να τη σκοτώσει.

Είχαν πάει στο σπίτι άνδρες της αστυνομίας και τον σημάδευαν με όπλα ενώ την πρώην σύζυγό του την έδιωξαν από το σπίτι γιατί θεώρησαν πως απειλείται η ζωή της» τόνισαν μιλώντας στο Mega.

«Είναι όλα καταγεγραμμένα από την Αστυνομία. Αυτός ήταν ο λόγος που πήρε το διαζύγιο.

Όλοι γνώριζαν τι έκανε στην πρώην σύζυγό του, ότι δηλαδή έσπασε όλο το σπίτι, ότι την χτυπούσε επανειλημμένα αλλά όλοι τον υποστήριζαν γιατί είχε δημιουργήσει ένα καλό προφίλ.

Τώρα την θυμήθηκαν όλοι και αντιλαμβάνονται τι είχε ζήσει αυτή η γυναίκα. Είχε κοροϊδέψει πάρα πολύ κόσμο, πολλές οικογένειες. Κανένας δεν το περίμενε όλο αυτό», πρόσθεσαν.