3 Ιουλίου, 2024

Απόστολος Λύτρας: Τι προηγήθηκε του εντάλματος σύλληψης – Το χρονικό του τελευταίου επεισοδίου και τα λόγια του πριν παραδοθεί

Απόστολος Λύτρας (ΙΝΤΙΜΕ)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον Απόστολο Λύτρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον Απόστολο Λύτρα καθώς το βράδυ της Τρίτης (18/6) ένα νέο επεισόδιο στο σπίτι του ζευγαριού στον Γέρακα οδήγησε σε νέα μήνυση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, καθώς όπως καταγγέλλει παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί, κάτι που τελικά κατέληξε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του ποινικολόγου.

Η δικηγόρος ισχυρίζεται ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος του κατηγορούμενου μετέβησαν στο σπίτι του ζευγαριού για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα. Παράλληλα, κατήγγειλε στις διωκτικές Αρχές πως ο κατηγορούμενος της έστειλε μηνύματα στο κινητό που θεωρούνται απειλητικά -κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (19/6).

Η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, ακόμα ενός προσώπου από το οικογενειακό περιβάλλον του και ενός δικηγόρου, οι οποίοι, σύμφωνα με τη μηνύτρια, το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουνίου, πήγαν στο σπίτι για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου. 

Η πλευρά του κατηγορούμενου ποινικολόγου φαίνεται να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της κα Πολυζωγοπούλου και να επισημαίνει πως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων ο κ. Λύτρας, για να μη συναναστραφεί με τη σύζυγό του, έστειλε άλλους για να πάρουν προσωπικά αντικείμενά του. Τονίζει, δε, πως όλα έγιναν κατόπιν συνεννόησης.

Το χρονικό του επεισοδίου που οδήγησε στο ένταλμα σύλληψης

Σύμφωνα με το MEGA, αργά το απόγευμα της Τρίτης, δημιουργείται μια ομαδική συνομιλία στο Viber στην οποία συμμετείχαν ο Απόστολος Λύτρας, η Σοφία Πολυζωγοπούλου και ένας συνεργάτης του ποινικολόγου.

«Δημιουργήθηκε ad hoc ένα Viber. Στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέληση της, πράγμα το οποίο κατά τη δική μας άποψη συνιστά ανεπιφύλακτα και αδιαμφισβήτητα παραβίαση όρου συναναστροφής», είπε ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Θα στείλω κάποιον να πάρει τα πράγματά μου», φέρεται να έστειλε ο γνωστός ποινικολόγος στην σύζυγο του, καθώς ο ίδιος έχει τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει το θύμα.

Λίγο μετά τις 20:30 μετέβη στο σπίτι στον Γέρακα η μεγάλη κόρη του Απόστολου Λύτρα, συνοδευόμενη από την μητέρα της και τον δικηγόρο του ποινικολόγου.

«Η γυναίκα, το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώθηκε από τον αστυνομικό που βρισκόταν έξω από την οικία της ότι πρόκειται να εισέλθουν άτομα. Η οικογένεια αντέδρασε. Δεν επιθυμούσαν να μπει στην οικία», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Μέσα στο σπίτι βρίσκεται η ίδια και ο πατέρας της. Μόλις αντίκρυσε την κόρη και την πρώην σύζυγο του Λύτρα να μπαίνουν με κλειδιά στον προαύλιο χώρο, η 37χρονη άρχισε να ταράζεται και να επικρατεί μεγάλη ένταση.

Στο μεταξύ η Σοφία Πολυζωγοπούλου κλειδώνεται στο δωμάτιο και σε κατάσταση πανικού τηλεφωνεί στον δικηγόρο της Θέμη Σοφό.

Mε το που πατά το κουμπί πανικού ενεργοποιείται όλος ο μηχανισμός. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά δύο περιπολικά καταφτάνουν στο σημείο, πέρα από εκείνο που υπήρχε ήδη παρκαρισμένο έξω από το σπίτι.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου παθαίνει κρίση πανικού, χάνει τις αισθήσεις της και γίνεται κλήση στο ΕΚΑΒ. Όταν έφτασε όμως το ασθενοφόρο στο σπίτι δεν υπήρχε κανείς καθώς όλοι είχαν οδηγηθεί στο τμήμα με περιπολικά.

Με τα τρία περιπολικά που βρίσκονταν στο σπίτι, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, η κόρη του Λύτρα, η πρώην σύζυγος του και ο δικηγόρος του οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης με την πρώτη να προχωρά σε μηνύσεις.

«Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε έγκληση στην υπηρεσία μας σε βάρος της 48χρονης (πρώτη σύζυγος Α. Λύτρα) για απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και αντιδικία. Σε βάρος του κ. Κριεμάδη υπέβαλε έγκληση και για εξύβριση», αναφέρεται στη μήνυση.

Παραδόθηκε στις Αρχές – «Θα πληρώσω το λάθος μου»

Το απόγευμα της Τετάρτης (19/6) ο Απόστολος Λύτρας παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Παλλήνης.

Έξω από το ΑΤ είπε πως μόλις έμαθε για το ένταλμα, πήγε στο τμήμα για να παραδοθεί.

Αναφέρθηκε στο περιστατικό με τα μηνύματα στην πρώην σύζυγό του που υπέβαλε μήνυση εναντίον του, λέγοντας πως απορεί με την αντίδρασή της: «Είχε ενημερωθεί η σύζυγός μου για χτες, ήταν χρήματα που χρειαζόταν η κόρη μου για κάποιο ταξίδι της αδερφής της στην Κύπρο. Τα παιδιά έχουν μία άριστη σχέση με την Σοφία. Δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Είχα στείλει μήνυμα ότι θα περάσει η μεγάλη μου κόρη να πάρει κάποια πράγματα.

Δεν απάντησε. Και θεώρησα ότι δεν θα γίνει τίποτα λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε με την κόρη μου», είπε ο δικηγόρος και πρόσθεσε:

«Έχω κάνει λάθος. Θα πληρώσω για την πράξη μου αλλά από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Φταίω, μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει γίνει άλλο περιστατικό τέτοιο στο παρελθόν. Υπάρχουν τα παιδιά. Δεν είναι η οικογενειακή η ευθύνη αλλά δική μου».

Reduce bounce rates