28 Μαρτίου, 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτές είναι οι αλλαγές για τα SMS που θα στέλνετε – Αυστηρά μέτρα την Πρωτομαγιά

Τι θα ισχύσει;

Αλλαγές θα υπάρξουν στο SMS που στέλνουμε στο 13033 για τη μετακίνησή μας, μόλις αρχίσουν να αίρονται τα μέτρα περιορισμού για τον κορωνοϊό, με τον Στέλιο Πέτσα να αναφέρει πως δε θα φύγει από τη ζωή μας γρήγορα, ενώ επεσήμανε ότι τα αυστηρά μέτρα θα παραμείνουν για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί παράταση για ορισμένους καθώς προχωρά το σχέση άρσης των περιορισμών, ενώ το σχέδιο της κυβέρνησης φέρεται να περιλαμβάνει ειδική μέριμνα για άτομα άνω των 65 ετών και όσους πάσχουν από σοβαρά νοσήματα. Για χθες (21/4), πάντως, οι παραβάσεις ήταν πάνω από 1.000.

Εκτιμάται ότι θα παραταθεί για τις συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών ο περιορισμός στις μετακινήσεις.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το SMS στο 13033 θα παραμείνει στη ζωή μας για αρκετό καιρό ακόμα. Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα απαιτείται για την μετακίνηση η χρήση του SMS με αλλαγές όμως.

Παράλληλα, το SMS που στέλνουμε κάθε μέρα όταν βγαίνουμε από το σπίτι δεν θα είναι το ίδιο. Από τις 4 Μαΐου όταν και θα υπάρχει το άνοιγμα μικρών καταστημάτων και καφετεριών, θα αφαιρεθούν αρκετοί κωδικοί όπως η μετάβαση στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση θέλει τον περιορισμό για μετάβαση σε άλλο δήμο να παραμένει, καθώς συνεχίζει να υπάρχει ανησυχία στο Μαξίμου για τον κίνδυνο συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικά στελέχη δεν θέλουν σε καμία περίπτωση την πρώτη εβδομάδα άρσης των μέτρων να κατακλύσουν τις τηλεοράσεις πλάνα με μαζική κάθοδο πολιτών που διαμένουν στα βόρεια προάστεια στην Γλυφάδα και σε περιοχές με θάλασσα.

Για τον λόγο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο περιορισμός των μετακινήσεων σε άλλους δήμους για περίπου 20 μέρες.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή ενώ θα υπάρχει 15ημερη επανεξέταση της κατάστασης.

Όπως τόνισε και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα ισχύσουν όλοι οι περιορισμοί που ισχύουν και τώρα, άρα υποχρεωτικό θα είναι το SMS μετακίνησης στο 13033.