14 Ιουλίου, 2024

Αντώνης Ρέμος: Αρνείται τη φοροδιαφυγή – Πώς η Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος έφτασε στη δέσμευση της περιουσίας του

NDP

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εδώ και μήνες – Τι υποστηρίζει

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος βρίσκεται ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος αρνείται τη φοροδιαφυγή και ενημερώνει πως θα προσκομίσει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την αθωότητά του. Η έρευνα συνεχίζεται, με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να επεκτείνεται και σε συνεργάτες του.

Ο τραγουδιστής, μέσω των δικηγόρων του Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, τονίζει πως δεν έχει διαπράξει ποτέ του διαφυγή: «Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή».

«Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Αντώνης Ρέμος: Πώς η Αρχή έφτασε στη δέσμευση της περιουσίας του

Στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διατυπώνονται σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αντίστοιχου ύψους, από τον γνωστό τραγουδιστή και ήδη έχει προχωρήσει η Αρχή σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης της περιουσίας του.

Η έρευνα της Αρχής εντόπισε τη φοροδιαφυγή του τραγουδιστή όχι από τον χώρο του θεάματος και της πίστας αλλά από εταιρεία που έχει. Η Αρχή, μετά από πολύμηνη έρευνα, προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και τραπεζικών θυρίδων -εφόσον βρεθούν-, έως 1,5 εκατ. ευρώ.

Στο πόρισμα της Αρχής γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει ο τραγουδιστής και ειδικότερα φέρεται ότι την τελευταία πενταετία στις δηλώσεις του καταγράφεται εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ ετησίως.

Το ύψος του ποσού φάνηκε ύποπτο στους ελεγκτές της Αρχής, καθώς θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για τέτοιου μεγέθους καλλιτέχνη.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ελεγκτές και μαζί με το πόρισμα της Αρχής έχουν παραδοθεί ήδη στον Οικονομικό Εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες διενεργεί έρευνα για την υπόθεση αυτή. Όπως έγινε επίσης γνωστό, η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας θα επεκταθεί και στους συνεργάτες του.

Reduce bounce rates