19 Απριλίου, 2024

Αντώνης Κορακοβούνης: Εύχομαι να καταφέρω κάποια στιγμή το όνειρο μου

Αντώνης Κορακοβούνης: Εύχομαι να καταφέρω κάποια στιγμή το όνειρο μου

ΜΑΡΑ ΒΑΛΑΜΒΑΝΗ
ΜΑΡΑ ΒΑΛΑΜΒΑΝΗ

Κοντά μας σήμερα είναι ένα νέο παιδί που παρά τις δυσκολίες της εποχής, έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα στο τραγούδι…Έχω την χαρά να σας συστήσω τον Αντώνη Κορακοβούνη.

Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο να βλέπουμε νέα παιδιά να παλεύουν για τα όνειρα τους.

Αντώνη καλώς ήρθες στο www.onenews.gr. Είμαι πολύ χαρούμενη για την συνάντηση μας.

Καλώς σας βρήκα! Θέλω να πω ότι χάρηκα ιδιαίτερα όταν κλήθηκα στη μουσική αυτή συζήτηση. Έχω παρακολουθήσει

συνεντεύξεις και άλλων καλλιτεχνών στο site σας. Παρατηρώ ότι υπάρχουν πολλοί νέοι, όπως εγώ, στην εποχή μας, που κάνουν την προσπάθειά τους στο μουσικό στερέωμα και αυτό είναι πολύ όμορφο.

Αντώνης Κορακοβούνης
Αντώνης Κορακοβούνης

Πιστεύω ότι οι συνεντεύξεις είναι χρήσιμες και για εμάς τους ίδιους που τις δίνουμε,καθώς μετά το τέλος αυτών ανακαλύπτουμε ακόμα καλύτερα τον εαυτό μας.

Και αφού έγιναν οι συστάσεις θα ήθελα να μου μιλήσεις για τα παιδικά σου χρόνια.

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν φυσιολογικά μπορώ να πω. Γεννήθηκα στην Αθήνα και όταν ήμουν πέντε χρονών μετακομίσαμε οικογενειακά στον τόπο της μητέρας μου, τα Χανιά.

Εδώ τελείωσα το λύκειο και έμεινα μέχρι και τα 23 μου αφού μετά το λύκειο τελείωσα μια σχολή επισιτιστικού ενδιαφέροντος εδώ στα Χανιά. Επειτά, ξαναέδωσα πανελλήνιες και πέρασα σε μια σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στην Αθήνα.

Από τα 23 μου μέχρι και σήμερα είμαι σε μια μόνιμη εναλλαγή πόλεων μεταξύ Αθήνας και Χανίων! Τώρα βρίσκομαι στα Χανιά, αλλά πολύ σύντομα θα μετακομίσω πάλι στην Αθήνα για να τελειώσω επιτέλους τη σχολή μου!:)

Αν ταυτόχρονα τα επαγγελματικά μου πάνε καλά ίσως μείνω μόνιμα εκεί. Εγώ θα κάνω την προσπάθεια μου στο τραγούδι και όπου βγάλει…

Σπουδάζεις διοίκηση επιχειρήσεων.. σωστά; Το τραγούδι πως προέκυψε;

Σωστά. Σπουδάζω στο πρώην ΤΕΙ Πειραιά που μετονομάστηκε σε ΠΑΔΑ. Χρωστάω 5 μαθήματα για πτυχίο. Ελπίζω να καταφέρω σύντομα να τελειώσω. Κοίτα, το τραγούδι ανέκαθεν ήταν η μεγαλη μου αγάπη. Ο πατέρας μου, γρατζουνάει κάποια όργανα και με μύησε από νωρίς σε αυτόν τον τομέα. Δεν είναι η δουλειά του αυτή, αλλά έχει το μικρόβιο της μουσικής. Σπούδασα 3 χρόνια πιάνο σε πολύ μικρή ηλικία στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και συχνά τραγούδαγα σε παρέες ή  μόνος μου στο σπίτι για αναψυχή. Δε μπορώ να πω ότι το πιάνο με ξετρέλανε και  έτσι σταμάτησα νωρίς. Κάπου στα 22 μου έπιασα για πρώτη φορά κιθάρα, αντικειμενικά αργά. Ώριμος πλέον για το ποιο όργανο προτιμώ, άρχισα να παίζω με τις ώρες και να μελετάω όσο μπορώ καθημερινά.

Αντώνης Κορακοβούνης
Αντώνης Κορακοβούνης

Στην αρχή ψάχτηκα μόνος μου και έπειτα συνέχισα με δασκάλους μέχρι τα 29 μου. Στα 25 μου έκανα και κάποια μαθήματα φωνητικής. Από τότε σε κάθε λαική βραδιά που κάνουμε, τραγουδάω πάντα με την κιθάρα μου.

Το ξεκίνησες ως χόμπι ή απ’ την αρχή το είδες επαγγελματικά;

Στην αρχή το ξεκίνησα ως χόμπι. Γενικά, ξέρεις δεν είπα ποτέ στον εαυτό μου ‘θα κάνω επαγγελματικά μουσική στη ζωή μου ο κόσμος να χαλάσει’.

Ή ‘θα θυσιάσω τα πάντα για αυτό’. Είχα πάντα παράλληλα τις σπουδές μου και άλλα ενδιαφέροντα. Οκ, η μουσική όπως σου είπα είναι η μεγάλη μου αγάπη αλλά μέχρι εκεί. Θα ήταν άδικο προς τον εαυτό μου να πέσω στην παγίδα και να στενοχωριέμαι που δεν έχω γίνει ‘όνομα’ στα 31 μου…

Πώς θα γίνεις ‘όνομα’ ρε κουμπάρε; Εδώ άλλοι παρατάνε σχολείο και σπουδάζουν χρόνια μουσική και πάλι καταφέρνουν να δοξαστούν σε μεγάλη ηλικία… Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω… Επαγγελματικά παίζω 5 χρόνια. Εύχομαι να καταφέρω κάποια στιγμή το όνειρο μου , να παίξω σε μεγαλύτερες πίστες και να δημιουργώ όμορφες μουσικές.

Γράφεις στίχους και μουσική, από ότι ξέρω…από πού προέρχεται η έμπνευση σου;

Όσον αφορά στο στίχο, προσπαθώ να αποτυπώνω στο χαρτί έντονα συναισθήματα που με κατακλύζουν κάποιες φορές. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα προσωπικά βιώματα.

Κάποιες φορές ναι, κάποιες όχι. Η μουσική μπορεί να προέρχεται από μια ωραία (στο αυτί μου) αλληλουχία συγχορδιών (για παράδειγμα 4 συγχορδιών) που θα σκεφτώ και θα πω ‘αυτή τη μουσική θα την κάνω τραγούδι’.

Επίσης, κάποιες φορές που έχω πρωτοφτιάξει το στίχο, απλά χρησιμοποιώ κάποια θεωρητικά στοιχεία της μουσικής για να πλαισιώσω το κομμάτι.

Έχουν τραγουδήσει άλλοι καλλιτέχνες τραγούδια σου;

Όχι, αν και θα το ήθελα να γίνει από τη στιγμή που έχω αρχίσει να γράφω. Αυτός είναι ο λόγος που ανεβάζω κάποια τραγούδια στο κανάλι μου στο Υoutube,  όχι υπό μορφή studio αλλά ως demo, δηλαδή με την κιθάρα μου στο σπίτι μου.

Μου έδωσες μια πολύ ωραία πάσα τώρα!

Το Youtube :).

Θα ήθελα να πω στους αναγνώστες που ίσως τους ενδιέφερε να με γνωρίσουν καλύτερα ότι στο κανάλι μου στo Youtube με το όνομα Αntonis Korakovounis μπορούν να ακούσουν και τα 20 τραγούδια που έχω γράψει.

Τα 10 πρώτα ανήκουν στον πρώτο δίσκο που  κυκλοφόρησα και τα άλλα 10 είναι υπό μορφή demo. Ένας δεύτερος τρόπος επικοινωνίας μου με τον κόσμο είναι η σελίδα μου στο Facebook, πάλι με το ίδιο όνομα.

Έχεις κάνει και συγκρότημα…πως το ονομάζεις ,από πόσα άτομα αποτελείται, και ποια είναι η πορεία του;

Δεν έχει κάποια ονομασία. Είμαι εγώ και οι συνεργάτες μου… Μια παρέα 3 ατόμων που αποτελείτε από φωνή, κιθάρα (εγώ), μπουζούκι και κρουστά.

Αντώνης Κορακοβούνης
Αντώνης Κορακοβούνης

Παίζουμε ρεμπέτικα και λαΪκά σε ταβέρνες, κουτούκια και διάφορες εκδηλώσεις. Έχουμε περάσει όμορφες στιγμές με τα παιδιά και έχουμε πολύ όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουμε.

Στο συγκρότημα σου παίζετε τραγούδια σου;

Ναι παίζουμε. Παίζουμε κάποια τραγούδια μου αλλά κυρίως κομμάτια άλλων καλλιτεχνών.

Ποιο είδος μουσικής είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει ως καλλιτέχνη;

Αν μπορούσα να ορίσω το κέντρο του ρεπερτορίου μας χρονικά είμαστε εκεί κοντά στα τραγούδια της εποχής του Καζαντζίδη και του Ζαμπέτα.

Τι σκέφτεσαι για το μέλλον;

Σύντομα, μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα ανέβω στην Αθήνα να τελειώσω τη σχολή μου. Μετά από τόσα χρόνια την έβαλα προτεραιότητα χαχα. Εκεί θα ψαχτώ να δουλέψω και πάνω στη μουσική. Μακάρι να καταφέρω να κάνω κάτι πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Που θα ήθελες να φτάσεις καλλιτεχνικά;

Θα ήθελα να καταφέρω να αποδόσω δύσκολα παλιά λαΊκά τραγούδια κάποια στιγμή.

Έχεις κάποιο καλλιτεχνικό πρότυπο και αν ναι ποιος είναι;

Συνθετικά για μένα τοπ είναι ο Ζαμπέτας. Είναι ο απόλυτος λαΪκός συνθέτης. Στιχουργικά, μ’ αρέσει ο Βίρβος, η Παπαγιαννοπούλου αλλά και αρκετοί νεότεροι στιχουργοί.

Ερμηνευτικά, είναι ο Πασχάλης Τερζής.

Τον μελετάω συνεχώς. Είναι απίστευτος! Ο λαιμός του είναι ένα πηγάδι!

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο της μουσικής και του τραγουδιού;

Ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος πλέον για τους λαικούς καλλιτέχνες. Μεσουρανούν άλλα ήδη τώρα, κυρίως η τραπ. Όπως και να ‘χει θα ήθελα να τους πω να μη το βάζουν ποτέ κάτω.

Ποτέ. ενα τραγούδι μου, το ‘Αστέρι είσαι’, λέει….  ‘και μην αφήσεις τη ρημάδα τη ζωή, πως δεν αξίζεις να σε πείσει ούτε στιγμή, ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί, αστέρι είσαι’.

Ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί λοιπόν σε κάποιον είναι πιστεύω να χάσει την αυτοπεποίθησή του. Μπορεί να έχει αδικηθεί, αλλά ίσως η ζωή του φυλάει όλες τις εκπλήξεις της για αργότερα.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήσουν υπέροχος.. Εύχομαι να φτάσεις όσο πιο ψηλά ονειρεύεσαι..

Και εγώ ευχαριστώ πολύ!

Εύχομαι να τα ξαναπούμε!