25 Ιουνίου, 2024

Ανακοίνωση “βόμβα” από καθηγητή λοιμωξιολόγο: “Θα παραμείνει ίσως και μετά το 2022 ο κορωνοϊός…”

Οι δηλώσεις του λοιμωξιολόγου κ. Γώγου

Ο καθηγητής λοιμοξιωλόγος κ. Γώγος εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ κι έκανε μια ανακοίνωση που σόκαρε τους πάντες λέγοντας πως σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραμείνει τουλάχιστον έως το 2022. Παράλληλα, εχθές ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως σταδιακά ο κορωνοϊός φθίνει στη χώρα μας,

«Θα εξαρτηθεί από την αντοχή του, το πώς θα αλλάζει. Μπορεί να μείνει σαν δεύτερη γρίπη μέχρι το 2022» είπε ο κ. Γώγος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό

«Πιθανόν να είναι ο κορωνοϊός ως μια δεύτερη μικρότερης έκτασης επιδημία για την οποία θα πρέπει να έχουμε το νου μας. Δεν αποκλείεται καθόλου να περπατάνε μαζί με τη γρίπη» συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

«Έχουμε ένα κενό μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Θέλουμε να βγούμε να λειτουργήσουμε στην κοινωνία αλλά να μην μπούμε στο ίδιο λούκι».

Στόχος μας, εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είναι να μειωθεί στο ελάχιστο ο επιπολασμός του ιού διευκρινίζοντας ότι συλλογική ανοσία με τα μέτρα που εφαρμόζουμε είναι δύσκολο να έχουμε.

Μάσκες

«Από αυτά που σκεφτόμαστε και υπολογίζουμε αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να είναι πάνω από 5% η συλλογική ανοσία» πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι «αυτό που επιθυμούμε είναι 20% έως 30% του πληθυσμού να έχει ανοσία».

Όσον αφορά, τέλος, τα μέτρα εκτίμησε ότι «από τα πρώτα θα είναι η άρση περιορισμών των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας» και θα ακολουθήσουν «τα πιο μικρά και μετά τα πιο μεγάλα καταστήματα».

Reduce bounce rates