25 Απριλίου, 2024

Αμαρυλλίς – Το σπάνιο θαύμα

Η Αμαρυλλίς ξεκίνησε πριν από χρόνια από τον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου τραγούδησε για όλους τους Έλληνες και ξένους ηγέτες κρατών και όχι μόνο . Επίσης τραγούδησε για τη Νανά Μούσχουρη και το Ντέμη Ρούσσο, όπου  την κάλεσαν να τραγουδήσει μαζί τους και δυστυχώς  δεν το έκανε ποτέ.

Είναι η τελευταία παρτενέρ του Τώνη Μαρούδα κι η τελευταία ανακάλυψη του μαέστρου Γιώργου Μουζάκη. Έχει τραγουδίσει με τον Τέρη ΧρυσόΆντζελα ΖήλειαΚλειώ Δενάρδου, Τζένη Βάνου , Νάντια Κωνσταντοπούλου κι άλλους . Τραγούδησε επίσης με τις μεγάλες ορχήστρες του Γ. Μουζάκη και της ΕΡΤ.  Αργότερα συνέχισε με την δίκη της ορχήστρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τρεις σεζόν , σε πιάνο ρέστοραν στο κέντρο της Αθήνας αλλά και των Β.Προαστείων.  Στην Καλαμάτα σημειώθηκε πρωτοφανής επιτυχία όταν πήγε για ένα ρεβεγιόν στα μεγάλα ξενοδοχεία της «Elite και Φιλοξένεια»  και τελικά έμεινε εκεί 3 χρόνια χωρίς μια μέρα ρεπό !

Μετά από  αυτό  γύρισε στα πιάνο ρέστοραν των Αθηνών , πήγε Αμερική , επέστερεψε κι έκανε κάποιες σπουδές. Στη συνέχεια παντρεύτηκε.  Πριν από ένα μήνα με πίεση του συναδέλφου και από καρδιάς φίλου της Τέρη Χρυσού , λέγοντας της για άλλη μια φορά :  «Κάνεις έγκλημα που πέτας την καριέρα σου και το ταλέντο σου», ο συνθέτης Θάνος Μπένος και ο στιχουργός Νίκος Μαρουλάκης της έστειλαν το «Καμιά  συγνώμη» .

Το τραγούδι αυτό άγγιξε την Αμαρυλλίδα, μπήκε στο στούντιο, το είπε μια φορά κι έφυγε! Από εκεί και πέρα το “Σύμπαν ξέρει”, όπως συνηθίζει να λέει.  Η Αμαρυλλίς έχει κάνει 2 δισκογραφίες, το ¨Χίλια Ναι¨ με τραγούδια του Σ. Αλιβιζάτου και Α.Στεφανίδη  και το¨Έρωτας ο τελευταίος¨του Γ. Θεοχαρόπουλου -Σ.Αλιβιζάτου.  Επίσης  είχε μια  συμμετοχή στο κινηματογραφικό έργο «Φρενοκομείο Η Ελλάς» του Κ. Καραγιάννη σε τραγούδια του Γιάννη Δημητρά . Από την ηλικία των 8 ετών μέχρι τα 16 της, σπούδαζε με υποτροφία στην  κλασική κιθάρα στο Ελληνικό Ωδείο με εμφανίσεις στην ΕΡΤ και στον Παρνασσό. 

Είναι χαρούμενη κι ευχαριστεί τον κόσμο απο καρδιάς που αγκάλιασε τόσο γρήγορα το «Καμιά Συγνώμη»  γι αυτό συνεχίζει να γράφει  τραγούδια με τον συνθέτη Θάνο Μπένο και  τους στιχουργούς Νίκο Μαρουλάκη και Γιάννη Δημητρά.

Αμαρυλλίδα – Καμμιά συγνώμη

μουσική: Θάνος Μπένος – στίχοι: Νίκος Μαρουλάκης κιθάρα – μπάσο: Νικόλας Βοστάνης ηλεκτρική κιθάρα – ηχοληψία: Απόλλων Σιακανδάρης πιάνο – πλήκτρα – ενορχήστρωση: Θάνος Μπένος τύμπανα: Ορφέας Σιέρρας μίξη-mastering: Sierra studios (Χρήστος Ζορμπάς)