16 Απριλίου, 2024

Αλμυρό κέικ καρότου με μπαχαρικά και φέτα

Αλμυρό κέικ καρότου με μπαχαρικά και φέτα

Δεν έχω τίποτα καλύτερο από το να παίρνω μία κλασική συνταγή και να την πειράζω, να την μεταμορφώνω σε κάτι καινούριο, να την ανανεώνω. Μου αρέσει για παράδειγμα να μαγειρεύω κλασικά φαγητά με κρέας στην χορτοφαγική εκδοχή τους, -όπως αυτά τα θεϊκά σουτζουκάκια από μαυρομάτικα φασόλια – ή να παίρνω μία γλυκιά συνταγή και να την μετατρέπω σε αλμυρή, όπως έκανα σήμερα.

Γενικώς νιώθω σίγουρη για τις συνταγές μου, αλλά η συνταγή για την οποία είμαι πραγματικά περήφανη είναι το κλασικό κάροτ κέικ μου. Το έχω φτιάξει σε γενέθλια ως τούρτα, πρωτοχρονιές ως βασιλόιτα και καλέσματα και όλοι μα όλοι ο φίλοι –όπως και τα άπειρα gingerάκια που το έχουν φτιάξει- λένε ότι είναι το πιο νόστιμο και ζουμερό κάροτ κέικ που έχουν φάει ποτέ! Σήμερα όμως θα βάλω στη ζωή όλων σας άλλο ένα κέικ καρότου, αυτή τη φορά αλμυρό! Ζουμερό, αφράτο, πεντανόστιμο, χωρίς βούτυρο, αυγά ή γάλα το αλμυρό κάροτ κέικ μου θα αγαπηθεί όσο κανένα!

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο IGTV, φτιάξε το δικό σου αλμυρό καροτοκέικ, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να το θαυμάσουμε και εμείς!

Συνταγή

Αλμυρό κάροτ κέικ με μπαχαρικά και φέτα

  • Μερίδες: 12 κομμάτια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 55-60 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες & 10 λεπτά
  • Σκεύος: μακρόστενη φόρμα κέικ 30Χ12εκ.
  • Φυλάμε το καροτοκέικ καλυμμένο σε δροσερό σημείο της κουζίνας για 2 μέρες ή στο ψυγείο για 4 μέρες. 

Υλικά

  • 3 κ.σ. λιναρόσπορο, αλεσμένο
  • 6 κ.σ νερό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. ρόφημα σόγιας χωρίς ζάχαρη
  • 200 γρ. καρότα (3 μέτρια, καθαρισμένα & τριμμένα)
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. κύμινο
  • ¼ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • ωμό σουσάμι, για τη φόρμα