28 Μαρτίου, 2024

Αλέξης Γεωργούλης: Τα ερωτικά σκοτάδια του – Τι συνέβη τότε που πήγαινε Γ’ Λυκείου

Αλέξης Γεωργούλης: Τα ερωτικά σκοτάδια του – Τι συνέβη τότε που πήγαινε Γ’ Λυκείου

Αλέξης Γεωργούλης: «1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως, έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία. Είμαι μαζί της. Εσύ;». Κι όμως, μόλις τρία χρόνια πριν αυτές οι φράσεις βρίσκονταν σε ανάρτηση του Αλέξη Γεωργούλη, γι’ αυτό προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο σάλο η καταγγελία εναντίον του για βιασμό και κακοποίηση.

Συζητήσεις, αντεγκλήσεις, ένα πολιτικό σκηνικό σε πανικό και κανείς δεν φανταζόταν πώς τα πράγματα θα οδηγούνταν σε αυτό το σημείο -η πρόταση και μόνο θα έμοιαζε με ανέκδοτο. Το YOU ταξιδεύει στην πορεία του άλλοτε γοητευτικού καρδιοκατακτητή από την Λάρισα μέχρι τα έδρανα των Βρυξελλών, και στη σχέση του με τις γυναίκες που άλλοτε τον θεοποιούσαν και τώρα τον φέρνουν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη…

Ήταν το νέο επεισόδιο σε μία θητεία που ξεκίνησε με πάνω από 160.000 χιλιάδες ψήφους, πολλές αντιδράσεις ένθεν κακείθεν, και τους πολιτικούς του αντιπάλους (κυρίως) να υποστηρίζουν πως έκανε… χαβαλέ στις Βρυξέλλες τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το κλίμα για την Αλέξη Γεωργούλη ήταν βαρύ από τις πρώτες μέρες μετά την Ανάσταση, με την ανακοίνωση της είδησης να φέρνει μούδιασμα, οργή και σοβαρά ερωτήματα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Ευρωβουλευτή που πλέον καλείται να αποδείξει την αθωότητά του. Η καταγγελία εις βάρος του είναι σοβαρή: Βιασμός και σωματική βλάβη. Κάπως έτσι, η πλάκα τελείωσε…

Από τον Γιώργο Κακογιάννη

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις καταγγελίες

Τα ερωτικά σκοτάδια του Αλέξη Γεωργούλη - Τι συνέβη τότε που πήγαινε Γ' Λυκείου

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη προξένησαν τα όσα ακούστηκαν, καθώς ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του στο Ευρωκοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια περιστρεφόταν γύρω από την προστασία των αδύναμων, ενώ πρωταγωνιστούσε σε καμπάνιες που γίνονταν για την εξάλειψη της κακοποίησης. «Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων σε μία από τις αναρτήσεις του, παραθέτοντας στατιστικά για τα ποσοστά των γυναικών που έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού στο εργασιακό τους περιβάλλον ή μέσα σε σχέση τους. Παράλληλα μιλούσε ανοιχτά υπέρ του κινήματος #metoo, με την ευχή να μην σταματήσουν να καταγγέλλονται οι κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου -και όχι μόνο. Όλα αυτά πλέον, ακούγονται άκρως ειρωνικά, αν αποδειχτεί ότι ευσταθούν και οι κατηγορίες εναντίον του…

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια», ανέφερε στην πρώτη του δήλωση, αφήνοντας αιχμές και για το timing της είδησης, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. «Προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας», συνέχισε, κάνοντας ακριβώς αυτό, με αίτημά του στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν εκτός και εντός συνόρων, αφού πέρα από τα «κατηγορώ», δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του, λέγοντας πως πάντα ήταν ευγενικός με τις σχέσεις του και τους συνεργάτες του. Αυτό είναι που εξετάζεται πλέον και από τις αρμόδιες αρχές.

Ερωτικά… σκοτάδια

Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πάντως πως η προσωπική του ζωή υπήρξε ταραχώδης. Όχι τόσο για τις σχέσεις που κατά καιρούς έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, κι εκείνος πάντα απέφευγε να σχολιάσει, όσο για τις δηλώσεις του γύρω από τον έρωτα γενικότερα, που πρόδιδαν ότι τον ζούσε με μπόλικο πάθος, και ας απέφευγε να… φορέσει τον μανδύα του Δον Ζουάν. «Μπορεί να είσαι πάρα πολύ ερωτευμένος τώρα και την επόμενη στιγμή να το έχεις χάσει. Όταν ερωτεύεσαι θυσιάζεις και καταστρέφεις πολλά πράγματα που έχεις “χτίσει”. Μπορεί να είναι η δουλειά σου, μπορεί να είναι φιλίες, μπορεί να είναι χίλια δυο πράγματα», δήλωνε χαρακτηριστικά.

Ο «Μπον Τζόβι» της Λάρισας

Εξωστρεφής από μικρός, όταν του άρεσε μία κοπέλα πάντα πρόθυμος να της κρατάει την τσάντα στο σχόλασμα πηγαίνοντάς την μέχρι το σπίτι της -το δικό του σπίτι ήταν ένα βήμα από το σχολείο. Στο δημοτικό ήθελε όταν μεγαλώσει να γίνει δεσπότης, στο γυμνάσιο λάτρεψε τα μαθηματικά. Στη συνέχεια, με το σκεπτικό να πάρει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης, για να περάσει χωρίς εξετάσεις σε ανώτερη σχολή, άρχισε να γυμνάζεται. Λίγο το μακρύ μαλλί που είχε στα πρώτα του χρόνια, και ακόμα περισσότερο το γενικότερο στυλ με τους καλοδουλεμένους κοιλιακούς, του κόλλησαν το παρατσούκλι «Μπον Τζόβι» από τον γνωστό Αμερικανό τραγουδιστή. Αν εκείνος πάντως διακρίθηκε στη μουσική, το άστρο του Αλέξη ήταν στην υποκριτική.

«Δεν το πήρα ποτέ πάνω μου ότι είμαι sex symbol»
Τα ερωτικά σκοτάδια του Αλέξη Γεωργούλη - Τι συνέβη τότε που πήγαινε Γ' Λυκείου

Στη Γ’ Λυκείου γνώρισε τον μεγάλο έρωτα και εκεί ήταν που ήρθε η ριζική αλλαγή στη ζωή του. Πέρασε στις Πανελλήνιες, αλλά η κοπέλα έμεινε εκτός και μετά από λίγο ήρθε και ο χωρισμός! Αυτή η ανατροπή ωστόσο θα τον οδηγήσει σταδιακά στο θέατρο και μετέπειτα στην τηλεόραση. Από τα πρώτα του χρόνια έγινε ο «Εραστής Δυτικών Προαστίων» με τον τρόπο, το στυλ και την γοητεία για να υποστηρίξει αυτόν τον ρόλο, ενώ οι εκδηλώσεις θαυμασμού συνόδευαν κατάλληλα αυτόν τον τίτλο, με γυναίκες να τον περιτριγυρίζουν για ένα αυτόγραφο, ένα χαμόγελο, έστω για να τον τραβήξουν από τα ρούχα. «Δεν το πήρα ποτέ πάνω μου ότι είμαι sex symbol αλλά απλώς το εκμεταλλεύτηκα στην τιμή για έναν ρόλο», θα πει εκείνος σχολιάζοντας τα πρώτα του χρόνια στο χώρο, ενώ δεν θα κρύψει και τις φορές που πόνεσε, δηλώνοντας: «Υπάρχει γυναίκα που με παράτησε και το θεωρώ πολύ λογικό και φυσιολογικό. Το έζησα, πόνεσα, έκλαψα, έπεσα στα πατώματα».

«Ο πρώτος μου έρωτας μου… έφαγε τρία χρόνια»

Από τη μία συντηρεί την εικόνα του καρδιοκατακτητή, και από την άλλη δεν φοβάται να «τσαλακωθεί», δείχνοντας μία πιο ευάλωτη πλευρά του και λέγοντας συγκεκριμένα: «Έχω περάσει μεγάλους έρωτες (δείτε εδώ επίσης: Πασίγνωστες Ελληνίδες και κούκλες – Αυτές είναι οι δυο πρώην σχέσεις του Αλέξη Γεωργούλη). Με πιάνει δέος για το πόσο μπορεί να με καταστρέψει, να με ρίξει κάτω, να με φτάσει στο μηδέν αυτή η κατάσταση. Ο πρώτος μου έρωτας μου… έφαγε τρία χρόνια. Κοιμόμουν και ξυπνούσα με τη σκέψη της. Τότε ήμουν σχετικά ανώριμος με τα συναισθήματά μου. Αρχικά δεν αποδεχόμουν το τέλος του». Η προσωπική του ζωή θα παραμείνει αινιγματική και ασταθής περνώντας τα χρόνια, καθώς για μεγάλο διάστημα βρίσκεται στην Αμερική και στην Ευρώπη για γυρίσματα.

Αυτό ωστόσο είναι κάτι τελείως ξεχωριστό απ’ όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες, που ξεπερνούν κατά πολύ ένα τυχόν ερωτικό καβγαδάκι ή μία απογοήτευση. Ο Αλέξης Γεωργούλης καλείται πλέον να λογοδοτήσει στη βελγική δικαιοσύνη αλλά και σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τον πίστεψε και τον στήριξε μέχρι να φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο. «Δηλώνει αθώος, θα αποδείξει την αθωότητά του», δηλώνει η δικηγόρος του με τη συνέχεια να δίνεται στα γραφεία των νομικών συμβούλων…

www.youweekly.gr