26 Απριλίου, 2024

Alexandra Mendoros: Η Ελληνίδα που  κατακτά το αμερικάνικο ραδιόφωνο ! ! !

Alexandra Mendoros: Η Ελληνίδα που κατακτά το αμερικάνικο ραδιόφωνο ! ! !

 Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τηλεφωνικός την Αλεξάνδρα Μεντώρος από το -Aspida Radio .

 Αλεξάνδρα μου είσαι έτοιμη να ξεκινήσουμε ;

Ναι ξεκινάμε……. 

-Που γεννήθηκες και πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια;
Γεννήθηκα στην Αθήνα. Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στο Καματερό. Ξένοιαστα Χρόνια. Σαν παιδί ήμουν άτακτη κάνοντας πολλές σκανδαλιές με τον ξάδελφο μου μια που είχαμε και την ίδια ηλικία. Καταλαβαίνεις. Ο ξάδελφος μου με την οικογένεια του έμενε από πάνω. Θυμάμαι εγώ με την μεγαλύτερη αδελφή μου να παίζουμε διαφορά παιχνίδια με τα ξαδέλφια μου γιατί ερχόντουσαν συχνά. Αλλά αυτό που μου έχει μείνει είναι τα παιχνίδια με την μπάλα έξω στο δρόμο που στις μέρες μας είναι πολύ σπάνιες γιατί επικρατεί ο φόβος της αρπαγής ανηλίκου.

Δε λέω και εμείς παίζαμε αλλά με επιβλέψει κάποιου μεγάλου, θυμάμαι να παίζουμε σχοινάκι και στο τέλος του παιχνιδιού να παίζουν και οι γονείς μαζί μας. Να σου πω οτι τότε δεν υπήρχε το ίντερνετ αλλα και ούτε τα κινητά τηλέφωνα. Είμαι πολύ τυχερή που έζησα σε εκείνη την εποχή που οι άνθρωποι ήταν ποιο φιλικοί. Υπήρχαν ωστόσο και οι δύσκολες στιγμές τις οποίες έζησα ως παιδί με την οικογένεια μου στο σεισμό που είχε γίνει στην Αθήνα το 1999 γιατί αναγκαστήκαμε ως οικογένεια να φύγουμε απο το σπίτι μας για ένα χρονικό διάστημα και να μείνουμε στο λυόμενο. Βέβαια οι γονείς μου προσπάθησαν να το κάνουν πολύ διασκεδαστικό με το να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας τραγουδώντας, διαβάζοντας ιστορίες, ζωγραφίζοντας και πολλά άλλα.

-Ποιές σπουδές έχεις κάνεις;
Σπούδασα για τέσσερα χρόνια στο τμήμα Δημόσιων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο ΤΕΙ Καστοριάς το οποίο ασχολιόταν με πολλούς κλάδους όπως ήταν το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και γενικά όλα τα μέσα επικοινωνίας. Απο αυτή τη σχολή έμαθα πολλά πράγματα πάνω σε αυτούς τους τομείς. Αυτό βέβαια δε με βοήθησε στην Ελλάδα γιατί δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Θυμάμαι να ψάχνω αρκετά χρόνια για δουλειά. Ωστόσο οι σπουδές μου με βοήθησαν να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο στην Νέα Υόρκη όπου μένω.

-Τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένη;
Ευτυχισμένη με κάνουν οι άνθρωποι που αγαπάω και με αγαπούν. Θέλω να έχουν πάντα υγεία και να είναι παρέα μου. Οι ανθρώπου που αγαπώ είναι η οικογένειά μου δηλαδή ο άντρας μου, τα παιδιά μου, ο μπαμπάς μου, η αδελφή μου, η μητέρα μου παρόλο που έχει πεθάνει χρόνια, πάντα είναι στην καρδιά μου αλλά και η οικογένειά του άντρα μου με τον πεθερό μου (μπαμπά μου) και την πεθερά μου (μαμά μου) να στηρίζουν κάθε μου κίνηση. Ακόμα η παρέα των φίλων μας μέσα απο το διαδίκτυο και οχι μόνο που πραγματικά είναι κοντά μου στα εύκολα και στα δύσκολα.

-Ποιός είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;
Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι ο θάνατος των αγαπημένων μου ανθρώπων. Κανείς δεν ξέρει τη γίνετε μετά το θάνατο άσε που δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω και να φροντίσεις αυτούς που αγαπάς. Δυστυχώς. Αυτή η φοβία, μου εμφανίστηκε το 2009, όταν έχασα την μητέρα μου ξαφνικά. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν πολύ άσχημη γιατί δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι δεν θα την ξανά έβλεπα ποτέ, δεν θα κάναμε ποτέ πράγματα μαζί, δε θα έβλεπε την μελλοντική μου οικογένεια. Αυτό που με φοβίζει πολύ είναι ο θάνατος όπως είπα αλλά ποιο συγκεκριμένα που πάμε αφού πεθάνουμε. Δεν θέλω να σκέφτομαι τη στιγμή που θα πεθάνω ή θα παθαίνει κάποιος δικός μου άνθρωπος. Για μένα είναι πολύ τρομακτικό όλο αυτό.

-Τι είναι αυτό που σε οδήγησε στην Νέα Υόρκη;
Είναι μια μεγάλη ιστορία που αξίζει να πω. Με είχε καλέσει μια φίλη μου να παρευρεθώ στην βάπτιση των παιδιών της η οποία θα γινόταν τον Αύγουστο στην Κεφαλλονιά το 2012. Εγώ πήρα την απόφαση να πάω και να συνδυάσω τις διακοπές μου. Εκεί γνώρισα τον αδελφό της και κάναμε πολύ παρέα μέχρι που έφυγε για την Αμερική. Ωστόσο η απόσταση δεν μας δημιούργησε κανένα εμπόδιο διότι κρατήσαμε επαφές. Ο καιρός περνούσε ευχάριστα και έτσι το 2013 ήρθα για διακοπές στην Νέα Υόρκη. Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς βρέθηκα σε αυτή την μεγάλη πόλη. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν τα μέρη που έβλεπα στις Αμερικάνικες ταινίες να τα βλέπω ολοζώντανα μπροστά μου. Δε περίμενα πότε να μείνω μόνιμα αλλά έγινε.

-Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα στην Νέα Υόρκη;
Ο Νικήτας ο άντρας μου από μικρή ηλικία ασχολιόταν με την μουσική παίζοντας μουσικά όργανα σε φιλαρμονική. Μετά από μερικά χρόνια δούλεψε ως συντονιστής σε ραδιοφωνική εκπομπή αλλά και χειριστείς κονσόλας σε ένα Ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό το 1995. Αυτός μου παρότρυνε να ασχοληθώ και εγώ με το ραδιόφωνο μια που ήξερα καλά την γλώσσα και είχα γνώσεις πάνω σε αυτό. Θες τύχη; Έπεσε στα χέρια μια ελληνική εφημερίδα όπως την ξεφύλλιζα είδα μια αγγελία που ζητούσε ραδιοφωνικούς παραγωγούς σε Ελληνικό ραδιόφωνο. Έτσι πήρα την απόφαση να στείλω βιογραφικό. Για καλή μου τύχη με πήραν και ξεκίνησε ένα ραδιοφωνικό ταξίδι. Παράλληλα ασχολήθηκα με την αρθρογραφία αλλά και το ρεπορτάζ σε μια Ελληνική εφημερίδα εδώ στην Νέα Υόρκη.

-Πότε ξεκίνησε το Ασπίδα Ράδιο (Aspida Radio);
Το ραδιόφωνο ξεκίνησε το 2015. Ήταν μια πρωτοβουλία δικιά μου και του άντρα μου. Θέλαμε πολύ κάτι δικό μας. Έτσι πήραμε την απόφαση να φτιάξουμε έναν Ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό χωρίς να κερδίζουμε κάτι μέσα από αυτό. Το κάναμε κυρίως ως χόμπι γιατί το ραδιόφωνο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο μέχρι να βρούμε αυτά που χρειαζόμασταν αλλά και το όνομα που θα είχε ο σταθμός μας. Θέλαμε ένα όνομα πρωτότυπο, συμβολικό και ελληνικό. Έτσι καταλήξαμε στο όνομα Ασπίδα Ράδιο που ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως επιθυμεί δηλαδή ασπίδα προστασίας, ασπίδα της ζωής, η ασπίδα των μονομάχων αυτό φυσικά είναι στην κρίση του καθένα.

-Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το ραδιόφωνο;
Αποφάσισα να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο γιατί είναι κάτι που αγαπάω και με γεμίζει. Ήθελα πολύ να ασχοληθώ με τη μουσική που είναι η αγάπη μου αλλά όχι σαν τραγουδίστρια αλλά ως άνθρωπος που θα διασκέδαζε τον κόσμο μέσα από τις μουσικές επιλογές. Εκτός όμως από αυτό ήθελα να περνάω μηνύματα στους ανθρώπους ενημερώνοντας τους για την ζωή μας. Ήταν πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό γιατί το ραδιόφωνο έχει μια μαγεία να σε ταξιδεύει σε πολλά όμορφα μέρη με την φαντασία και όχι μόνο. Γιατί υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίσεις ανθρώπους μέσα από τον καλλιτεχνικό χωριό τόσο της μουσικής, του θεάτρου αλλά και την τηλεόρασης και αυτό θα γινόταν μέσα από τις συνεντεύξεις και τις εκδηλώσεις που θα γινόντουσαν μέσα στην ομογένεια.

-Τι θέλεις να βγάλεις μέσα από τη ραδιοφωνική σου εκπομπή;
Αυτό που προσπαθώ να βγάλω μέσα από τη ραδιοφωνική μου εκπομπή είναι ο ακροατής να ξεχάσει για λίγο αυτά που τον απασχολούν και να διασκεδάσει μέσα από τις μουσικές μου επιλογές. Το γνωρίζω ότι στις μέρες μας αυτό είναι δύσκολο αλλά αυτός είναι ο στόχος μου να κάνω τους ανθρώπους που ακούνε την εκπομπή, να χορέψουν, να γελάσουν και να  διασκεδάσουν.

-Θα θέλαμε να μας αναφέρεις μερικούς καλλιτέχνες που γνώρισες;
Είχα γνωρίσει πολλούς καλλιτέχνες μέσα από τις συνεντεύξεις ενδεικτικά να αναφέρω μερικούς όπως Μαρίνα Βλαχάκι, Πάρις Καραβασίλης, Ζαχαρίας Μακράκης, Γιάννης Μοραϊτης, Δημήτρης Νέζης, Γιώργος Βάλαρης, Αλεξάνδρα Συμεωνίδη, Φαίη Μάτσου, Γιώργος Γαλίτης, Δημήτρης Τρύφωνας, Σοφία Κατσαρός, Θωμάς Δημητρακόπουλος και άλλοι. Αλλά συνάντησα και από κοντά αρκετούς καλλιτέχνές, να αναφέρω μερικούς όπως ο Στράτος Τζογαδόρου, Χρήστος Βασιλόπουλος, Αιμίλιος Ράφτης, Αγγελική Λάμπρη, Κώστα Καραφώτη, Μαρινέλλα, Στέλλα Πεφάνη, Άννα Παιδούση, Βάσω Γουλιελμάκη και άλλοι. Το ευχάριστό για μένα είναι ότι έχω κρατήσει επαφές με πάρα πολλούς από αυτούς τους καλλιτέχνες.

-Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Έχω πολλά σχέδια για το μέλλον. Όπως να κάνω το ραδιόφωνο ποιο δυνατό παίζοντας τις μεγαλύτερες αλλά και τις ποιο καινούργιες επιτυχίας από διάφορους καλλιτέχνες. Ακόμα να καταφέρω να καλύψω πολλές ομογενειακές εκδηλώσεις της Νέας Υόρκης. Ακόμα θέλω να αναδείξω μέσα από το ραδιόφωνο Aspida Radio την δουλειά περισσότερων ανθρώπων με ζωντανά προγράμματα και συνεντεύξεις.

Η Αλεξάνδρα Μεντώρος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνίας στο ΤΕΙ της Καστοριά. Τώρα ποια μόνιμος κάτοικος Αμερικής από το 2013 ασχολείται με το Ραδιόφωνο. Αγαπάει ότι έχει να κάνει με την μουσική και τις καινούργιες γνωριμίες με διάφορους καλλιτέχνες. Η πρώτη εκπομπή της πραγματοποιήθηκε το 2014 σε ένα ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης. Η δράση της δε σταματάει εκεί αφού συνεχίζει να πραγματοποιεί εκπομπές με πολύ πάθος και αγάπη χωρίς να ξεχνάει την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό της, στο δικό της ραδιοφωνικό σταθμό, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο κανάλι του σταθμού Aspida Radio στο Youtube.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας παραχώρησες αυτή τη συνέντευξη .

 Ευχαριστώ και εγώ για την φιλοξενία.