24 Ιουνίου, 2024

«Ακούστηκε ένα βουητό»: Τι λένε κάτοικοι της Αταλάντης για το σεισμό των 4,8 Ρίχτερ

«Ακούστηκε ένα βουητό»: Τι λένε κάτοικοι της Αταλάντης για το σεισμό των 4,8 Ρίχτερ

Πετάχτηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης, όπου σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/6) ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ, που έγινε αισθητός και στην Αττική. «Ακούστηκε ένα βουητό» είπε ένας από τους ανθρώπους που μένουν εκεί.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, οι έλεγχοι στα χωριά γύρω από την Αταλάντη έχουν ήδη ξεκινήσει.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει άλλοι 20 μετασεισμοί από 1,6 έως 2,8 Ρίχτερ, που κρατούν τους κατοίκους της περιοχής στις πλατείες και στους δρόμους ενώ η Πυροσβεστική δεν έχει λάβει κάποια κλήση για απεγκλωβισμό.

«Ακούστηκε ένα βουητό»

«Εγώ κοιμόμουν και πετάχτηκα από ένα δυνατό κρότο, άκουσα ένα μπαμ. Ακούστηκε ένα βουητό 4-5 δευτερόλεπτα και μετά ήταν το ξαφνικό αυτό που ζήσαμε. Φωνές από τους γείτονες οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους και μιλούσαν για τον σεισμό. Δεν έχω ακούσει κάτι για ζημιές. Απλά ο κόσμος πανικοβλήθηκε και βγήκε στο δρόμο. Ήρθαμε στην παραλία γιατί φοβηθήκαμε για το ρήγμα της Αταλάντης » λέει κάτοικος της περιοχής. «Εκείνη την στιγμή ναι υπήρξε πανικός. Έτρεξα να πάρω το παιδί για να βγούμε έξω» προσθέτει η σύζυγός του, μιλώντας στο lamianow.

«Ο σημερινός σεισμός δεν σχετίζεται άμεσα με το ρήγμα της Αταλάντης»

Ο Βασίλης Καραστάθης, υποδιευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, τόνισε, μιλώντας στο MEGA, πως ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ δεν σχετίζεται με το ρήγμα της Αταλάντης.

«Ο σημερινός σεισμός που έγινε στις 15:30 το μεσημέρι δεν σχετίζεται άμεσα με το ρήγμα της Αταλάντης. Έχει ένα μηχανισμό γένεσης εντελώς διαφορετικό Η περιοχή που συνέβη ο σεισμός δεν έχει επιβαρυμένο ιστορικό παρελθόν. Είναι μία περιοχή που είναι ήπιας σεισμικότητας και ιστορικά δεν μπορούμε να συσχετίσουμε κάποιο γεγονός πολύ ισχυρό με αυτή την περιοχή» εξηγεί.

 

Reduce bounce rates