9 Μαΐου, 2024

Άφωνοι οι γιατροί με πολύ σπάνια περίπτωση γέννας: Μητέρα έφερε στη ζωή δίδυμα από διαφορετικές μήτρες

Μια μητέρα από την Αλαμπάμα με μια σπάνια διπλή μήτρα έφερε στον κόσμο δίδυμα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το νοσοκομείο που την παρακολουθούσε. Σε μια εγκυμοσύνη που οι γιατροί αποκαλούν «μία στο εκατομμύριο», η 32χρονη Κέλσι Χάτσερ έφερε στον κόσμο δύο κορίτσια.

«Ποτέ στα πιο τρελά μας όνειρα δεν θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε μια εγκυμοσύνη και μια γέννα σαν αυτή … αλλά το να φέρουμε τα δύο υγιή κοριτσάκια μας στον κόσμο με ασφάλεια ήταν πάντα ο στόχος και το UAB μας βοήθησε να το πετύχουμε αυτό», ανέφερε η Χάτσερ στο δελτίο Τύπου του νοσοκομείου.

https://www.instagram.com/p/C1LfWa4tPwO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=invalid&ig_rid=ce48ec3a-af94-43f2-8018-54c01f0eb811

«Φαίνεται όμως σκόπιμο να έχουν δύο γενέθλια. Είχαν και οι δύο τα δικά τους «σπίτια» και τώρα έχουν και οι δύο τις δικές τους μοναδικές ιστορίες γέννησης», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Χάτσερ διαγνώστηκε για πρώτη φορά με διδέλφυση της μήτρας, ή διπλή μήτρα, σε ηλικία 17 ετών. Η πάθηση είναι μια σπάνια ανωμαλία της μήτρας που παρατηρείται μόνο στο 0,3% των γυναικών. Η τελευταία γέννα είναι η τέταρτη εγκυμοσύνη της Χάτσερ. Προηγουμένως έχει φέρει στον κόσμο μωρά μόνο από μία μήτρα κάθε φορά.

https://www.instagram.com/p/CuC49T4Rzuw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=invalid&ig_rid=01effa8c-ec93-4e6b-8c18-25661c00183b

Πώς αντιλήφθηκε την κατάστασή της

Μετά από εβδομάδες αυτής της τελευταίας εγκυμοσύνης, η Κέλσι Χάτσερ παρατήρησε αιμορραγία και έκλεισε ραντεβού για υπερηχογράφημα, καθώς όσες έχουν διπλή μήτρα έχουν υψηλότερα ποσοστά αποβολών.

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η Χάτσερ είχε ένα επιπλέον έμβρυο που σχηματιζόταν στην αριστερή μήτρα της.

Η Hatcher δήλωσε στο NBC News τον Νοέμβριο ότι ο σύζυγός της, Κάλεμπ, σχεδόν δεν την πίστευε, δεδομένης της σπανιότητας της εγκυμοσύνης της.

https://www.instagram.com/p/CvZ6oMcuUF4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=invalid&ig_rid=11013e3a-ee11-4f2a-b172-c29482068d01