29 Απριλίου, 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Μέσω app στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Eurokinissi

Με μήνυμα στο κινητό όλοι οι πολίτες θα ερωτηθούν εάν θέλουν να γίνουν δωρητές οργάνων, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, «ντροπή για τη χώρα μας να βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις στις μεταμοσχεύσεις και να μας ξεπερνά η Τουρκία».

Μιλώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης τη Δευτέρα (04.03.2024), σε εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων με τίτλο «Ενισχύοντας την Ελλάδα με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον», την οποία διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», ανακοίνωσε ότι:

«Μέσω του gov.gr όλοι οι Έλληνες πολίτες θα λάβουν ένα SMS με το οποίο θα ερωτηθούν εάν δέχονται να γίνουν δωρητές συμπαγών οργάνων σώματος. Όποιοι αποδεχθούν το αίτημα, θα κατεβάσουν το ειδικό app μέσω του οποίου θα παραλάβουν την κάρτα εθελοντή δότη στο κινητό τους τηλέφωνο».

«Έχουμε αποφασίσει να φτιάξουμε μία εφαρμογή που θα στέλνουμε μέσω του gov.gr ένα μήνυμα στο κινητό των πολιτών, στο οποίο θα τους ρωτάμε εάν δέχονται να γίνουν δωρητές συμπαγών οργάνων σώματος», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε πως όσοι δέχονται αυτομάτως θα μπορούν να κατεβάζουν το app«και την κάρτα του εθελοντού δότου στο κινητό τους τηλέφωνο, ώστε να είναι γνωστό σε όλους ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να είναι δότης συμπαγών οργάνων. Αισθάνομαι ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη ντροπή η Ελλάδα να είναι η τελευταία χώρα στις μεταμοσχεύσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μας έχει ξεπεράσει η Τουρκία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Υγεία:

«Το digital transformation είναι κομβικό σημείο. Μέσω της ΗΔΙΚΑ, εκτελούμε αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης όλου του κλάδου της υγείας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με τελική κατάληξη τον ψηφιακό φάκελο ασθενούς, που όταν θα είναι έτοιμος θα αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η ΔΥΠΑ κάνει εξαιρετική δουλειά και θα ήθελα να προσκαλέσω τον διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη να κάνουμε και προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων στις υπηρεσίες υγείας που πλέον γίνονται όλα ψηφιακά και αλλάζουν τελείως τον τρόπο που θα λειτουργούμε. Η νέα εποχή που ξημερώνει, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας και σε αυτόν τον καινούριο κόσμο εμείς πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο προετοιμασμένοι».

πηγή: Iatropedia.gr