Άμα απορείς γιατί αποφεύγει να τον κάνει «μάκια», τότε σκέψου πως μπορεί να μυρίζει το «κοντάρι» σου και απλά δεν θέλει να σε προσβάλει. Μπορεί και να στο λέει με τον δικό της τρόπο και να μην το καταλαβαίνεις.
Ο ιδρώτας και η υγρασία που έχει η συγκεκριμένη περιοχή σε συνδυασμό με τα φυσικά βακτήρια και το ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν αερίζεται επαρκώς (λογικό), δημιουργούν άσχημες οσμές, που μπορεί να μένουν ακόμα και αν κάνεις δυο φορές την ημέρα μπάνιο.
Ακόμα και να μην έχεις μυρωδιές οι παρακάτω συμβουλές είναι αρκετά χρήσιμες.
Πρόσεχε τι τρως
Ειδικά αν έχεις ραντεβού μην διανοηθείς την προηγούμενη να φας κρεμμύδια και μπαχαρικά. Όλη η μυρωδιά θα πάει σε εκείνο το σημείο.
Κούρεμα
Μπορεί να ξυρίζεις στήθος και πόδια αλλά είναι δυνατόν να αφήνεις αυτό το σημείο με τρίχες; Ακόμα και αν φοβάσαι να ξυριστείς εκεί, πάρε το ψαλίδι και… κουρέψου. Οι τρίχες συγκρατούν υγρασία άρα δημιουργούνται οσμές.
Χρησιμοποίησε συγκεκριμένο σαπούνι
Αφού έχεις απαλλαχτεί από την τριχοφυΐα που συγκρατεί οσμές και το πρόβλημα παραμένει όσες φορές και αν πλυθείς, χρησιμοποίησε ειδικό αντιβακτηριδιακό σαπούνι για την συγκεκριμένη περιοχή.
Στέγνωσε τον καλά μετά το μπάνιο
Ειδικά το καλοκαίρι μην διανοηθείς να στεγνώσεις φυσικά. Σκούπισε και στέγνωσε εντελώς τη συγκεκριμένη περιοχή τουλάχιστον.
Προσοχή στα εσώρουχα
Τίποτα άλλο εκτός από βαμβακερό εσώρουχο που αναπνέει. Ειδικά το καλοκαίρι. Και μην σου περάσει από το μυαλό να βάλεις αποσμητικό (έχει γίνει κι αυτό). Θα τσούζει και σε λίγη ώρα όχι μόνο θα μυρίζει… θα βρωμοκοπάει.
Αν μετά από αυτά συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα, καλό θα ήταν να επισκεφτείς έναν ουρολόγο…