30 Απριλίου, 2024

Η μεγάλη συνεργασία Η. Μητρόπουλου – Δ. Λαλάκου Ζ. Μαρκάκη!!!

Η μεγάλη συνεργασία Η. Μητρόπουλου – Δ. Λαλάκου Ζ. Μαρκάκη!!!

Σ ένα ευχάριστο χώρο στο Ηράκλειο Κρήτης μας υποδέχτηκε  ο Ηλίας Μητρόπουλος και μας άνοιξε την καρδιά του .

Από ποια ηλικία αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Από τα πολύ παιδικά μου χρόνια (εννέα, δέκα ετών) μου άρεσε να σιγοτραγουδώ τα τραγούδια εκείνης της εποχής ( Καζαντζίδη, Αγγελόπουλο, Λυδία, Τσιτσάνη ,κλπ.)

Τη σε έκανε να ασχοληθείς με το τραγούδι επαγγελματικά και πότε;

Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Κώστας Ρούκουνας, ο οποίος με άκουσε τυχαία….. του άρεσα…. Με πίστεψε και με βοήθησε να μπω στο χώρο επαγγελματικά στα 17 μου χρόνια.

Πιστεύεις ότι το διαδίκτυο βοηθά στην προβολή της δουλειάς σου και γενικά συμβάλει στην ανάδειξη των καλλιτεχνών;

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η ζωή , είναι το μόνο σίγουρο και αναγκαίο!!

Πόσο εύκολο είναι για έναν καλλιτέχνη να προωθήσει τη δουλειά του;

Μόνο εύκολο δεν είναι!!! Είναι τρομερά δύσκολο έως αδύνατον! Γιατί απαιτούνται χρήματα ,χρόνος, γνωριμίες, Και….. Κυρίως να το θελήσουν οι άνθρωποι κλειδιά που ελέγχουν το χώρο !!! (ΔΥΣΤΥΧΏΣ.)

Υπάρχει κάποιο από τα τραγούδια σας που ξεχωρίζεται;

Απάντηση. Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάποιο από όλα. Γιατί τα θεωρώ και τα αγαπώ σα παιδιά μου. Όμως ένα από αυτά έχει σημαδέψει τη πορεία μου το 1995 Το οποίο έγινε χρυσός δίσκος με τον τίτλο. ” Της ώρες που βραδιάζει.” αυτό όμως δε σημαίνει ότι αγαπώ τα άλλα λιγότερο!

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με το στιχουργό το Δημήτρη Λαλάκο ;

Η παλιά μου φίλη και συνεργάτης επί πολλά χρόνια ΕΛΕΝΗ ΡΗΓΑ γνώριζε τον Δημήτρη και μου πρότεινε να τον γνωρίσω θεωρώντας ότι έχει πολύ όμορφα τραγούδια που θα με βοηθούσαν να ξεφύγω από το παλιό μουσικό ύφος που μέχρι τώρα ακολουθούσα. Σε αυτό συμφωνούσε και ο γιος μου ο πρόδρομος. Και έτσι έγινε !! Μιλήσαμε με το Δημήτρη και πολύ σύντομα συμφωνήσαμε να κάνουμε αυτή την όμορφη ερωτική μπαλάντα με τίτλο… “” ΝΎΧΤΕΣ ΔΊΧΩΣ ΦΡΕΝΑ . “”

Δημήτρης Λαλάκος

Έχετε συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες από αυτό που διακρίνω στο βιογραφικό σας. Έχεις κάποια άλλη φιλοδοξία για το μέλλων για κάποια συνεργασία;

Και βέβαια. Και αυτό οφείλεται στην ηλικία μου . Μόνο θέλω να εκφράσω τη λύπη μου που δε μπόρεσα να σταθώ δίπλα στον τεράστιο ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΊΔΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΝΈΛΛΑ. Αυτό ήταν ΌΝΕΙΡΟ ζωής που δε μπόρεσα να το πραγματοποιήσω.

Μια συμβουλή που θα έδινες στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τραγούδι.

Ηλίας Μητρόπουλος

Δουλειά , δουλειά, δουλειά….. Υπομονή, σεβασμό και αγάπη σε αυτό που κάνουν , και κυρίως ανοιχτά αυτιά με κατεβασμένο το κεφάλι στους παλιότερους και καταξιωμένους του χώρου! Και….. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΣ ΚΑΚΙΕΣ ΣΕΙΡΉΝΕΣ!!!

Τη αναμνήσεις έχεις κρατήσει από την όλη σου πορεία όλα αυτά τα χρόνια από το χώρο της μουσικής γενικά;

Θα σταθώ μόνο στης πολλές και καλές στιγμές. κυρίως στην αποδοχή του κόσμου και σε όλες της καλές συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και επιχειρηματίες! Δε θα σταθώ στης στενάχωρες στιγμές γιατί βασικά πιστεύω ότι δημιουργήθηκαν μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού και στον υπέρμετρο ζήλο κάποιων συναδέλφων. Δε θέλω να αναφερθώ σε αυτά! Θέλω απλά να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν έστω και με ένα απλό μπράβο Ηλία!!!

Το Δημήτρη Χιωνά  Νίκο Γαλατιανό  Δημήτρη Κορδατζή Παναγιώτη Καμπάνη

ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΉΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ, Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΉ ΜΟΥ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ!!! ΑΥΤΑ ΚΡΑΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!!! (άλλωστε χρήματα δεν έκανα από το τραγούδι!) ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ερμηνεία: Ηλίας Μητρόπουλος.
Στίχος: Δημήτρης Λαλάκος.
Μουσική: Ζαχαρίας Μακράκης – Δημήτρης Λαλάκος.