15 Ιουνίου, 2024

550.000 ευρώ πλήρωσε η ΕΡΤ για την συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision!

550.000 ευρώ πλήρωσε η ΕΡΤ για την συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision!

Τι «ταμείο» έκανε η φετινή συμμετοχή σε σχέση με τις παλαιότερες

Η Ελλάδα είναι εκτός του τελικού της Eurovision, αφού αποκλείστηκε η αποστολή που εκπροσωπήθηκε από τον Victor Vernicos.

Μάλιστα η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση για τον αποκλεισμό, με αναφορά στην πρόσφατη απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τον αποκλεισμό των Μιλγουόκι Μπακς από τον πρώτο γύρο των play off του NBA.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», το ποσό που ξόδεψε η ΕΡΤ για την ελληνική συμμετοχή είναι υπέρογκο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο αρχικός προϋπολογισμός για τη Eurovision 2023 ήταν 227.365 ευρώ.

To παράβολο της συμμετοχής της ΕΡΤ κόστισε 184.014 ευρώ, το οποίο έτσι κι αλλιώς το πληρώνουμε ακόμα και αν αναβληθεί η συμμετοχή.

Μάλιστα, 130.111 ευρώ έδωσε η ΕΡΤ στη δισκογραφική εταιρεία του Victor Vernicos για να προωθηθεί το τραγούδι.

Οι αμοιβές των δύο παρουσιαστριών, της Μαρίας Κοζάκου και της Τζένης Μελιτά ήταν 14.292 ευρώ και 31.174 ευρώ ήταν η αμοιβή της 10μελής επιτροπή που πήγε στο Λίβερπουλ και ήταν υπάλληλοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με την Διαύγεια.

Και όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής του ANT1 η Eurovision μας στοίχησε παραπάνω από 550.000 ευρώ.

Ωστόσο, στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε πως τα προηγούμενα χρόνια, οι συμμετοχές είχαν κοστίσει πολλά περισσότερα χρήματα, αλλά είχαν υπάρξει και χορηγοί που κάλυπταν μεγάλο ποσοστό από αυτό.

Reduce bounce rates