Κοτόσουπα αυγολέμονο
Kαλό και άγιο το παραδοσιακό αυγολέμονο, κι είναι πραγματικά κλασική αξία. Αν όμως θέλετε, για αλλαγή, να δοκιμάσετε μια διαφορετική εκδοχή κοτόσουπας, λίγο πιο… εξωτική, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή, που συνδυάζει λαχανικά, κρέμα καρύδας και λάιμ. Ο φρέσκος κόλιανδρος προσθέτει έξτρα σπιρτάδα στο τέλος.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 πράσα
- 2 κολοκυθάκια
- 1 κλωναράκι σέλερι
- 1 μεγάλη πατάτα
- αλάτι, πιπέρι
- 400 ml κρέμα καρύδας
- 1 κοφτή κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος
- χυμός από 2 λάιμ
Εκτέλεση
- Βράστε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά. Στραγγίστε το ζωμό και ξαναβάλτε τον στην κατσαρόλα.
- Ξεψαχνίστε και ψιλοκόψτε το κρέας του κοτόπουλου. Καθαρίστε το κρεμμύδι, τα πράσα, τα κολοκυθάκια, το σέλερι και την πατάτα και ψιλοκόψτε τα. Βάλτε το ψαχνό του κοτόπουλου και τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το ζωμό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τα για 20 λεπτά.
- Ανακατέψτε την κρέμα καρύδας με το κορνφλάουρ και το χυμό των λάιμ και ρίξτε τα στη σούπα. Ανακατέψτε και σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο.