29 Μαρτίου, 2024

Είμαι παντρεμένη αλλά με εξιτάρει το σεξ με άλλον. Να το δοκιμάσω;

Αν και είμαι 24 ετών, έχω παντρευτεί εδώ και έναν χρόνο. Ο άνδρας μου είναι πολύ καλός. Αλλά το θέμα είναι ότι μπήκα σε ένα chat και συνομίλησα με κάποιον.

Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και τού είπα πως είμαι σε σχέση σοβαρή. Μέρα με την ημέρα με κάνει να τον θέλω όλο και περισσότερο. Μάλιστα, έχει ζητήσει να βρεθούμε αλλά εγώ βρίσκω όλο δικαιολογίες, αν και… καίγομαι να τον συναντήσω.

Να πω την αλήθεια μου δεν θέλω να χαλάσω τον γάμο μου αλλά με εξιτάρει όλο αυτό. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Πάνος Μυλωνάς

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η απιστία για μια γυναίκα, τις περισσότερες φορές, είναι ένα ασυνείδητο ίσως σημάδι  ότι επιθυμεί κάποιες αλλαγές στη συζυγική της σχέση. Ίσως δεν πάει κάτι καλά στη σχέση σας και αναζητάτε σε ένα τρίτο πρόσωπο όλα όσα δεν μπορείτε να βρείτε στο σύντροφο σας. Θα πρέπει να αναλογιστείτε τι σας προσφέρει να μιλάτε με έναν άλλο άντρα.

Είναι συνηθισμένο  μερικές φορές στις συζυγικές σχέσεις να υπάρχει σε ένα βαθμό απογοήτευση και μια συναισθηματική απομάκρυνση μεταξύ του ζευγαριού. Όσο περνάει ο καιρός, επικρατεί η ρουτίνα και λείπει ο ενθουσιασμός.

Για αυτόν τον λόγο ίσως είναι και μια εύκολη λύση να ονειροπολούμε και να φαντασιωνόμαστε έναν άλλο σύντροφο και πώς θα ήμασταν σε μια άλλη σχέση. Μια γυναίκα μπορεί να  βαριέται μέσα στον γάμο και να αισθάνεται ότι ο άνδρας της, της παρέχει ασφάλεια αλλά της λείπει η περιπέτεια και αποζητεί τον ενθουσιασμό που νομίζει ότι θα της προσφέρει η εξωσυζυγική σχέση.

Κάθε απόφαση έχει και συνέπειες

Ίσως αισθάνεστε αυτό ακριβώς από τον σύζυγο σας και νιώθετε ότι έχει χαθεί η συναισθηματική επαφή και η επικοινωνία στη σχέση σας. Μπορεί να επιδιώκετε μια εξωσυζυγική σχέση προκειμένου να νιώσετε ότι είστε ακόμα επιθυμητή. Το συναίσθημα ότι μπορείτε να γοητεύσετε έναν άνδρα μπορεί να είναι ένα δυνατό κίνητρο για να απατήσετε τον σύζυγο σας.

Όποιος και αν είναι ο λόγος που σας οδηγεί στην απιστία, είναι δικαίωμα σας να ζήσετε και να ζείτε τη ζωή σας όπως θέλετε. Αν δεν είστε ευχαριστημένη με τον σύζυγο σας μπορείτε να χωρίσετε και να βρείτε σε κάποιον άλλο σύντροφο αυτά που σας λείπουν.

Αν δεν επιθυμείτε να χωρίσετε μπορείτε να προσπαθήσετε να συμβιβαστείτε  ή να προβείτε σε αλλαγές μέσα στο γάμο σας. Εσείς γνωρίζετε τους λόγους που παντρευτήκατε και τα συναισθήματα σας για τον άνδρα σας. Δεν μπορώ να σας πω τι πρέπει να κάνετε. Η απόφαση πρέπει να είναι δική σας γιατί εσείς θα υποστείτε τις συνέπειες των αποφάσεων σας.

boro