19 Απριλίου, 2024

«Αφού ήρθα σε επαφή με το αγόρι μου, πονάω φρικτά. Τι συμβαίνει;»

Με το αγόρι μου είχαμε να έρθουμε σε επαφή περίπου 3 βδομάδες. Όταν ήρθαμε λοιπόν, λίγο πριν τελειώσουμε, με έπιασε ένας πόνος στη μήτρα.

Εδώ και 3 μέρες πονάω, ειδικά το βράδυ με πιάνει κάτι σαν κράμπα. Τι μπορεί να συμβαίνει; Πρέπει να πάω στον γυναικολόγο μου ή είναι απλά ένας τραυματισμός;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Πάνος Αντσακλής

Πόνοι μετά από σεξουαλική επαφή είναι κάτι αρκετά συχνό και συνήθως περνάνε μετά από λίγες ημέρες, με συντηρητική αντιμετώπιση, δηλαδή με ξεκούραση, λήψη αναλγητικών και αποχή από σεξουαλικές επαφές.

Αν όμως, ο πόνος είναι έντονος, ή πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, τότε καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας ο οποίος αφού πάρει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό και κάνει μια πλήρη γυναικολογική εξέταση (κλινική εξέταση, υπερηχογράφημα και τεστ Παπανικολάου εφόσον απαιτείται) θα μπορέσει να θέσει μια διάγνωση.

Αν κρίνει ότι χρειάζεται, μπορεί να σας συστήσει να κάνετε και κάποιες επιπλέον εξετάσεις (π.χ. αιματολογικές, καλλιέργειες κολπικού υγρού κλπ.). Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας. Εκείνος γνωρίζει και το πλήρες ιστορικό σας και αφού σας κάνει και τις κατάλληλες ερωτήσεις για την ένταση, την εντόπιση, την διάρκεια και την συχνότητα του πόνου, θα σας κατευθύνει κατάλληλα.

 

Πάνος Αντσακλής
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

boro