15 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Κολωνού: «Έσπασε» την σιωπή της η μητέρα της 12χρονης – «Εγώ έδωσα όλα τα στοιχεία και ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενη»

«Δεν θα συγχωρήσω ποτέ ότι δεν αντιλήφθηκα τι συνέβαινε»

Από Ανθή Κουρεντζή

Κολωνός: Η μητέρα της 12χρονης επιμένει στην αθωότητα της και λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό, μίλησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

«Όλη η δίωξη σε βάρος μου βασίζεται σε εικασίες. Ενώ εγώ έδωσα όλα τα στοιχεία και από εμένα ξεκίνησε η έρευνα, ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενη. Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο δεν υπάρχει σε βάρος μου. Ούτε ο Μίχος ούτε κανένας άλλος μπορεί να μου προσάψει το παραμικρό και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εδώ και μήνες έχουν βγει τα πορίσματα από τις άρσεις του απορρήτου και δεν έχει προκύψει εις βάρος μου τίποτα», είπε.

«Από την πρώτη στιγμή αυτό που ισχυρίζεται είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα αδικήματα τα οποία την βαραίνουν και πιστεύω ότι στο δικαστήριο θα αποδειχθεί πράγματι ότι δεν έχει καμία εμπλοκή», δήλωσε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

Υπόθεση Κολωνού: «Έσπασε» την σιωπή της η μητέρα της 12χρονης - «Εγώ έδωσα όλα τα στοιχεία και ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενη»

Η μητέρα, που βρίσκεται προφυλακισμένη από τον Οκτώβριο του 2022, μίλησε και για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση.
«Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ο Μίχος, που τον γνωρίζαμε και παρουσιαζόταν ως καλός οικογενειάρχης και φιλάνθρωπος, κακοποιούσε την κόρη μου με τον χειρότερο τρόπο. Καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για αυτά τα τέρατα και καμία ποινή δεν θα φέρει πίσω τη χαμένη αθωότητα και την παιδική ηλικία της κόρης μου».

Η μητέρα εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες που την βαρύνουν. Δεν αρνείται όμως -όπως λέει- τις ευθύνες της για τον εφιάλτη που ζούσε το παιδί της.

«Δε θα συγχωρέσω ποτέ ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε κάτω από τα μάτια μου, ότι με είχε συνεπάρει η τρέλα της καθημερινότητας και των οικονομικών προβλημάτων και δεν αντιλήφθηκα γρηγορότερα το τι συνέβαινε ώστε να βγάλω την κόρη μου από τον εφιάλτη».

«Δεν είναι έτοιμη ψυχολογικά να αντιμετωπίσει αυτούς τους ανθρώπους. Από εκεί και μετά η διαδικασία είναι αυτή, είναι υποχρεωτικό, αντιλαμβάνεστε να καθίσει δίπλα με τους κακοποιητές του παιδιού της. Θέλω να πιστεύω ότι θα το αντιμετωπίσει γιατί πρέπει να το αντιμετωπίσει και θα αποδείξει την αθωότητα της», τονίζει ο κύριος Λύτρας.

Συνολικά στο εδώλιο για την υπόθεση της ανήλικης, εκτός από τη μητέρα της, θα καθίσουν ακόμα 25 κατηγορούμενοι.