27 Απριλίου, 2024

Ξέσπασμα Βάσιας Τριφύλλη για Μητροπολίτη Σεραφείμ: «Είναι πολύ μ@λ@κ@ς… Θεέ μου συγχώρεσέ με»

«Τι άλλο να πουν; Ότι είμαι λεσβία; Ότι είμαι ομοφυλόφιλη;»

πό Εύη Κουρίδου

Σε συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, η Βάσια Τριφύλλη σχολίασε ιδιαίτερα επικριτικά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ πάνω στο θέμα.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Γεια σου», η ηθοποιός τόνισε: «Ο πυρήνας της ελληνικής οικογένειας δεν είναι δυνατόν να αλλάξει με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, γιατί είναι η παλαιότερη των Ευρωπαίων πολιτών».

Για την υιοθεσία της κόρης της, ανέφερε: «Όταν αποφάσισα να υιοθετήσω το παιδί μου, άκουσα όλα τα “δεν μπορώ”. Τι άλλο να πουν; Ότι είμαι λεσβία; Ότι είμαι ομοφυλόφιλη; Το να αγαπάς το παιδί σου δεν είναι το πιο σημαντικό;».

Τέλος, ξέσπασε κατά των δηλώσεων του Μητροπολίτη Σεραφείμ, που απαγόρευσε στους βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Α, είναι πολύ μα…κας. Θεέ μου, συγχώρεσέ με για τον ιερέα σου. Δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος σώφρων και ιερέας να κάνει τέτοια ηλίθια απαγόρευση. Εν ονόματι ποιου; Του Θεού;», είπε η Βάσια Τριφύλλη και τόνισε: «Η Εκκλησία θα έπρεπε να μη μιλάει και πολύ, γιατί έχει πολλούς ομοφυλόφιλους στους κόλπους της. Γνωρίζω και άλλους που είναι παντρεμένοι με παιδιά και ομοφυλόφιλοι».

Η εισήγηση του Μητροπολίτη

Στις 22 Φεβρουαρίου, συνήλθε έκτακτη Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Πειραιά με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών της ψήφισης του νόμου για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε και τη σχετική εισήγηση. Έθεσε θέματα ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας μέσα από την εφαρμογή της woke ατζέντας, η οποία στοχεύει στην αποδόμηση του χριστιανικού δόγματος, ήθους και πολιτισμού.

Η διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε οδήγησε σε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο, οι βουλευτές που ψήφισαν ως «έννομο αγαθό την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και θεσμοθέτησαν την παρά φύσιν ασέλγειαν», θεωρούνται από την Εκκλησία ως «υπαιτίως συνεργοί του αρχεκάκου όφεως».