14 Ιουνίου, 2024

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της βύθισης του Raptor στο Βόρειο Αιγαίο

Μεταφορά στο λιμάνι της Μυτιλήνης του νεκρού ναυτικού από το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «RAPTOR»

Τουρκική ιστοσελίδα κατέγραψε το πλοίο Raptor, το οποίο ναυάγησε στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, να δίνει άνιση μάχη με τα κύματα πριν βυθιστεί.

Το Raptor φαίνεται στο βίντεο να παλεύει να μείνει στην επιφάνεια, τη στιγμή που η πρύμνη του έχει ήδη βυθιστεί ενώ παράλληλα έχει εκπέμψει «MAYDAY».

Δείτε το βίντεο:

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα βοήθειας το μεσημέρι της Κυριακής (26/11)στην θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης. Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου.

Στην περιοχή έφτασαν 5 παραπλέοντα φορτηγά πλοία και τρία σκάφη του Λιμενικού, ενώ πέταξαν άμεσα ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικου Ναυτικού. Στις επιχειρήσεις των ελικοπτέρων διασώθηκε ένας μηχανκός, ενώ έχει βρεθεί νεκρός ο Αιγύπτιος ναύτης, ο οποίος σήμερα ταυτοποιήθηκε

Στο πλοίο «Raptor», επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

CNN Greece

Reduce bounce rates